Home Verslag DDN Workshop Moving and more

Verslag DDN Workshop Moving and more

 

Verslag DDN Workshop Moving and more

Vrijdag 5 mei 2023

 

Bewust bewegen (ICM) met de camera en meervoudige belichting zijn krachtige creatieve tools om een foto zeggingskracht en een eigen signatuur te geven. Bij de workshop “Moving and more” ging  Brigitte van Krimpen samen op stap met een enthousiaste groep fotografen  om hen de eerste beginselen en fijne kneepjes van deze technieken te leren.

Na een voorstelrondje onder het genot van een stroopwafel met koffie of thee startten we de workshop met de uitleg over meervoudige belichting in zowel de camera als door gebruik te maken van Photoshop.  Daarna kwam ICM uitgebreid aan de orde en er werd zelfs geëxperimenteerd met de combinatie van beide technieken. Het prachtige Clingedael leent zich uitstekend voor creatieve fotografie en alle deelnemers waren verrast door de diversiteit van het mooie landgoed.

De deelnemers laten zoals gebruikelijk weer hun mooiste resultaten zien en geven daarbij veelal een impressie van de dag, we delen ze graag in dit verslag.

 

 

 

 

Workshop Moving and more - Jolanda van Haeften

Met Brigitte op stap om nieuwe creatieve technieken te leren. Een super inspirerende workshop met verrassende resultaten. Dit is een foto met de zo geheten Pep Ventoza techniek, het zijn 9 foto's die in de camera tot 1 beeld zijn samengevoegd. 

 

 

Iemand - Mariëlle Jurvillier

Deze foto heb ik vorige week gemaakt tijdens een inspirerende workshop door Brigitte van Krimpen. Voor mij was het een eerste kennismaking met icm. En wat is het moeilijk om een opzettelijk, onscherpe foto te maken ;-) Wel heel leuk om te doen. 

 

 

Vernieuwend bezig - Ada Munnik

Op 5 mei, ben ik, onder de bezielende leiding van Brigitte, de wereld van meervoudige belichting binnen getreden. Ik heb Met ME AVG, twee beelden over elkaar gelegd.

 

 

Fairytale tree  - Peter van Hengstum

Wat was het genieten op een prachtige plek tijdens de workshop "Moving and More" onder de bezielende leiding van Brigitte van Krimpen. Wil je meer weten over creatieve fotografie, is deze workshop een absolute aanrader.

 

 

Workshop Moving and more - Jolanda van Haeften

Ook deze foto is gemaakt tijdens de workshop onder inspirerende leiding van Brigitte. Deze keer de ICM techniek. Voor mij nog een techniek die ik meer moet oefenen dus tips welkom! 

 

 

Betoverd bos - Mariëlle Jurvillier

Tijdens de inspirerende workshop van Brigitte over dubbele belichting en icm, heb ik dit beeld thuis af moeten maken. Op mijn camera zit geen functie voor dubbele belichting. Ik heb de beelden in photoshop over elkaar heen gelegd. Dit gaf wel weer de mogelijkheid om er eveneens een icm doorheen te mixen. Wat een verslavende bezigheid ;-) 

 

 

 

 

 

Reacties

Geef een reactie