Home Leren door reageren

Leren door reageren

 

Leren door reageren

 

Deel de Natuur is een online platform voor natuurfotografie waar alles draait om het delen van natuurfoto’s, kennis en ervaringen.

Op onze geheel vernieuwde website  zijn de mogelijkheden voor de gebruikers om met elkaar te communiceren over de foto’s geoptimaliseerd en daarmee is Deel de Natuur nog meer dan voorheen een platform geworden door en voor  haar leden.

Elke geregistreerde gebruiker kan op een heel eenvoudige wijze commentaar leveren op een ingezonden foto met blijken van waardering en eventueel aangevuld met tips voor verbetering.

Natuurlijk vind je het fijn een mooi commentaar bij jouw foto te krijgen, maar sta je er wel eens bij stil dat dit ook geldt voor de inzenders van de overige foto’s op de site?  Plaats jij daar ook wel eens reacties? 

Bij zelf commentaren plaatsen snijdt het mes aan twee kanten.  Reageren op foto’s van anderen vergroot de kans op commentaar krijgen op je eigen foto’s. Het is een zaak van geven en nemen. Maar het gaat nog verder, als je commentaar op een foto wilt geven moet je goed kijken naar die foto om vast te kunnen stellen wat je er goed aan vindt en wat eventueel minder. En daar zit een belangrijk leermoment in. 

Misschien is het zelfs wel zo dat je meer leert van commentaar geven dan van commentaar krijgen.

Je kunt in jouw reactie uiteraard ook vragen stellen die je bezig houden, op die manier ontstaat er een leerzame interactie, waar niet alleen jij iets van opsteekt, maar ook de andere gebruikers die dit lezen. 

Het Team van Deel de Natuur wil jullie uitdagen om eens vaker goed naar foto’s te kijken en regelmatig commentaar op het werk van anderen te leveren, geef jezelf bijvoorbeeld eens een kleine opdracht:  Zelf een foto plaatsen?  Dan bij  minimaal drie andere foto’s een reactie schrijven.  Je zult zien dat je er plezier in krijgt én er telkens weer wat van opsteekt.

Tot slot: Een antwoord op een reactie als ‘Dank je wel’ is zonder meer vriendelijk en attent,  maar draagt niet echt bij aan een interessante discussie onder een foto,  we hebben allemaal meer baat bij een reactie die inhoudelijk over de geplaatste foto gaat.

 

Samen geven we inhoud aan Deeldenatuur.nl   

Deel de Natuur is van, voor en door natuurfotografen!

 

 

Reacties

Geef een reactie