Home Verslag DDN Fotodag Zuiderheide

Verslag DDN Fotodag Zuiderheide

 

Verslag DDN Fotodag Zuiderheide

Zaterdag 19 augustus 2023

 

 

 

Op zaterdag 19 augustus stond de DDN Fotodag Zuiderheide op het programma.  Dit heideveld, gelegen tussen Hilversum en Laren, is met zijn zandverstuiving zeer fotogeniek, en natuurlijk helemaal wanneer de hei in volle bloei staat. De weersvooruitzichten waren spannend... krijgen we te maken met een hittegolf? of onweersbuien? Het viel gelukkig allemaal mee!  

Om half 10 werden de 12 enthousiaste deelnemers door Brigitte en Loes ontvangen met koffie en een lekkere stroopwafel en daarna leefden we ons uit in dit prachtige gebied!

Zoals gebruikelijk laten we de deelnemers weer aan woord en uiteraard worden hun ervaringen geïllustreerd met hun fraaie beelden. Geniet even lekker mee!

 

 

Jolanda van Haeften

Genoten van de Fotodag op de heide. Niet alleen om foto's te maken maar in alle rust genieten van de prachtige plek daar op de Zuiderheide. Zand, Heide, Bomen het is er allemaal, keuzes maken was niet makkelijk. Dit zachte beeld van de heidebloemetjes komt wat mij betreft dichtbij de serene sfeer die ik mocht ervaren. Leuke groep maar toch ging ook een ieder heerlijk individueel aan de slag.

 

 

Karin Verbrugge

Het was een hele gezellige fotodag  met DDN op de Zuiderheide. Het was erg leuk om ook andere DDN-ers te ontmoeten. Het weer was prima om te fotograferen: lekker bewolkt en niet te warm. Dus wat wil een mens nog meer! 

 

 

Doris Henriquez 

We hadden een hele leuke en gezellige fotodag op de heide die door Loes en Brigitte georganiseerd was. De heide stond mooi in bloei en het gebied met zijn zandverstuivingen bood veel mogelijkheden aan om je uit te leven op fotografisch gebied. 

 

 

Marry van der Geest

Een herinnering aan de gezellige fotodag. Nu zowaar een foto van de heide waar ik met een goed gevoel naar kijk. Ik heb de indruk dat de essentie mooi scherp is en een goed beeld geeft van de schoonheid. Wat mij totaal nooit lukte. Maar goed oordeel zelf. Ook niet onbelangrijk, genomen met een trioplan vintagelens. 

 

 

Peter van Hengstum

Genoten tijdens de fotodag op Zuiderheide. Loes en Brigitte hartelijk dank voor de organisatie. Aangezien de weersomstandigheden niet ideaal waren voor macrofotografie, ben ik zoek gegaan naar vormen in het landschap. In mijn optiek versterkt de omzetting naar zwart wit het beeld. 

 

 

Brigitte van Krimpen

Een creatieve opname van de heide tijdens de fotodag Zuiderheide, een ICM van het landschap, waarin de struikjes gras nog net zichtbaar zijn als herkenningspunt. Schilderen met licht en kleuren. 

 

 

Carla Groenenboom

Een gezellige fotodag gehad georganiseerd door Brigitte en Loes. Met een weersverwachting die alle kanten op kon bleef het droog en warm. Na de koffie en voorstelrondje zwermden we uit over het gebied. En een ieder had een eigen voorkeursplekje. Deze foto trok mijn aandacht toen ik weer terugliep en tegen deze zandlagen aankeek. Als je heel goed kijkt zie je nog aan de linkerkant deelnemers geconcentreerd bezig. Bewust niet weggehaald.. 

 

 

Jolanda van Haeften 

Op de fotodag ook een experiment toegepast. De Pep Ventosa techniek uitgevoerd met de groothoeklens, in de camera gemaakt met 9 beelden. Het zachte geheel geeft een schilderachtig en dromerig beeld wat ik als resultaat best oké vind.

 

 

Doris Henriquez 

Er was veel wind op de heide, jammer genoeg, wat voor het fotograferen met de macrolens of lensbaby nogal veel geduld vereiste. Van de vele geschoten foto's vond ik deze meest acceptabele en aangezien ik het ook in mijn hoofd had gezet de heide met de lensbaby te fotograferen heb ik wat minuutjes zitten stoeien om wat redelijks in beeld te krijgen. 

 

 

                                                                                Richard Kalkman

Op de Zuiderheide heerlijk kunnen genieten van de bloeiende heide en de prachtige zandverstuivingen. Een gezellige DDN fotodag met enthousiaste en passievolle fotografen, boeiende gesprekken en fotografeer mogelijkheden. Brigitte en Loes dank jullie wel voor het organiseren van deze geslaagde dag. Voor het dromerig sfeerbeeld heb ik gebruik gemaakt van de Oreston 50 mm lens van M-O-G icm een 10mm en 16mm tussenringenset.

 

 

Doris Henriquez

Een heerlijke fotodag gehad op de heide georganiseerd door Loes en Brigitte waarvoor mijn dank. De heide stond mooi in bloei en we hebben ook nog het droog gehouden!

 

 

                                                         Connie de With

De heide stond mooi in bloei. Moeilijk om een keuze te maken tussen de vele pollen.

 

 

Loes Belovics

We hadden weer een leuke fotodag op de mooie Zuiderheide, gezellige deelnemers en een prachtige plek met zandverstuiving en bloeiende heide. Ik had me voorgenomen eens wat creatief te werk te gaan, iets wat ik niet zo vaak doe, leuke uitdaging! Door middel van beweging - ICM - heb ik geprobeerd de glooiende lijnen van het heideveld en de verticale lijnen van de grassen te accentueren. Uit de hand genomen en ND-filter gebruikt voor langere sluitertijd.

 

 

Brigitte van Krimpen  

 Heerlijk genoten op de heide tijdens de fotodag met goed gezelschap, fijne gesprekken en een prachtig bloeiende heide. Tja..... wat ga je dan weer maken van al dat paars? Niet een voor de hand liggend plaatje, maar een bewogen foto. ICM (Intentional Camera Movement - Bewust Bewogen Beeld) in een enkelvoudige opname.

 

 

Reacties

Geef een reactie