Home Verslag DDN Workshop Zilt & Zo

Verslag DDN Workshop Zilt & Zo

 

Verslag Workshop Zilt & Zo

15 en 16 maart 2024

 

De belangstelling voor de Workshop Zilt & Zo van 15 maart was groot, daarom organiseerden we een extra workshop op 16 maart. Tweemaal aan zee bij het strand van Bloemendaal, dat is zeker geen straf, want aan zee is het elke dag en zelfs elk uur anders, kortom gewoon genieten van het zand, de zee en ook van de wind, want die was stevig de eerste dag van de workshop.

In dit verslag tonen we uiteraard een aantal mooie resultaten, zien we de deelnemers in actie én we laten hen aan het woord over hun ervaringen.

 

Vrijdag 15 maart

 

 

 

Peter van Hengstum – Anders kijken

Vrijdag 15 maart 2024 deelgenomen aan de Workshop Zilt&Zo onder de bezielende begeleiding van Loes en Brigitte. De workshop was opgedeeld in 3 delen. Start met structuren aan de kust. Daarna in het duinengebied ingetrokken voor de wat meer intieme landschappen, al vond ik de vormen in het zand gevormd door de wind nog veel interessanter. En eindigend op het strand om te spelen met lange sluitertijden. Ik heb de workshop als zeer interessant ervaren en weer een hoop inspiratie opgedaan.

 

Gonda Versteeg - Kalme Zee

Tijdens de workshop Zilt & Zee hebben we ook met ICM geoefend. Hoewel het gouden uur niet ging knallen, vond ik toch nog wel wat mooie kleuren terug in deze foto.

 

Ria Groot Zevert - Gestraald door de wind

Een intiem landschapje gefotografeerd tijdens de workshop. De verschillende laagjes en structuren vielen mij hier op en de functie van het gras om alles bij elkaar te houden.

 

Gonda Versteeg – Fantasy Island

Wat een prachtige structuren zagen wij op het strand bij Bloemendaal tijdens de workshop Zilt & Zee. Met een klein clubje enthousiaste mensen en met Loes en Brigitte die ons vele adviezen gaven, heb ik me prima vermaakt. Ik moest er wel even in komen, maar na een tijdje zag ik toch van alles in dat zand. Door in het tegenlicht onder te belichten kon ik een voor mij mysterieus beeld vastleggen.

 

Gonda Versteeg - Levende duinen

Tijdens de workshop Zilt & Zee op vrijdag 15 maart zagen we prachtige structuren. Loes en Brigitte gaven ons tips hoe we die het beste konden vastleggen en we gingen aan de slag met intieme landschappen. Dit stuk duin trok mijn aandacht; zon, schaduw en verschillende patronen.

 

Peter van Hengstum - NatureART

Wat was het genieten van de prachtige vormen en structuren tijdens de workshop Zilt&ZO op vrijdag 15 maart, onder leiding van Brigitte en Loes.

 

Ria Groot Zevert - Zee, water en lucht

Met een workshop aan het strand hoort ook wel een zee foto bij. De golven waren niet spectaculair, daarom deze maar eens creatief benaderd. Door mee te bewegen ontstaat er een gelaagdheid in de foto van de blauwe kleuren.

 

Ria Groot Zevert - Pootafdruk?

Fijn om eens op het strand te fotograferen, onder deskundige begeleiding van Loes en Brigitte. We hadden prima omstandigheden tijdens deze workshop Zilt&Zo. Voordien werden enkele aandachtspuntjes doorgenomen, wat toch fijn is, aangezien ik wel vaak hetzelfde doe wat instellingen betreft op de camera. En het nut of beter gezegd geen nut van een polarisatiefilter is mij nu ook duidelijk ;). Deze foto is ter plekke onderbelicht en ik heb gebruik gemaakt van het licht. Geen omzetting naar Z/W.

 

Sander Ros - Embryonaal duintje

Het is alweer 2 weken geleden dat ik heb deelgenomen aan de leuke en leerzame workshop Zilt & Zo op het strand en in de duinen bij Bloemendaal aan zee. In een doorgang in de duinen bouwen zich langzaam weer nieuwe duintjes op. Eentje hiervan lag mooi los van de anderen in de grote zandvlakte.

 

Nicolette Verdugt - Draadjes

Vrijdag 15 maart heb ik deelgenomen aan de workshop Zilt&Zo onder begeleiding van Brigitte en Loes. Vooral de structuren op het strand gaven mij veel inspiratie. er was geen vierkante meter hetzelfde. Vooral de wind gaf heel aparte structuur. Brigitte en Loes, dank je wel!

 

Roland Reget - Grillig beeld

Niet zo'n laag standpunt met tegenlicht

 

 

Zaterdag 16 maart

 

 

 

Doris Henriquez - Duinenrij

Fraaie duinenrij aan het strand van Bloemendaal aan Zee met een mooie spiegeling die mijn aandacht trok. Foto gemaakt tijdens de Workshop Zilt en Zo van afgelopen zaterdag onder de leiding van Loes en Brigitte.

 

Karin Verbrugge - Zandbos 2

Ook deze foto is gemaakt tijdens de inspirerende workshop Zilt & Zo en wel bij de zandstructuren op het strand. Thuis ben ik in PS met deze zandbomen gaan spelen om de bossfeer nog wat te versterken.

 

Doris Henriquez Mini duinlandschap

Foto gemaakt afgelopen zaterdag tijdens de workshop Zilt & Zo onder de inspirerende begeleiding van Loes en Brigitte. Achter de grote duinen bevonden zich wat kleinere formaties die beschermd werden door de groten zussen. Mooi om te zien hoe de natuur door zich uit te breiden bescherming biedt langs de hele kustlijn. Heb de foto met filters bewerkt voor een softere look.

 

Karin Verbrugge - Sunset at sea

Deze foto is gemaakt tijdens de workshop Zilt & Zo. Het laatste onderdeel van de workshop was spelen met o.a. lange sluitertijden wat echt heel leuk is om met golven te doen. Een volledige zonsondergang was er niet, de zon zakte achter de wolken, maar kort was het licht even heel mooi. In PS heb ik de kleurtonen en contrasten versterkt en wat aangepast en de foto lichter gemaakt.

 

Doris Henriquez - Maanlandschap

Afgelopen zaterdag een erg leuke en vooral leerzame workshop Zilt & Zo aan zee gehad onder de bezielende leiding van Loes en Brigitte die ruim de tijd voor je namen om je te leren kijken naar hoe je het beste de zandstructuren kon vastleggen. Het was zeer inspirerend.

 

Karin Verbrugge - Verstild landschapje

Gisteren een leuke en inspirerende workshop gevolgd bij Loes en Brigitte van Deel de Natuur: Zilt & Zo. We hebben verschillende fotografie-onderwerpen gehad waar intieme landschappen in de duinen er een van was. Het was een prachtig duingebiedje dat zich ervoor leende om onderwerpen fraai te kunnen isoleren. Dank voor de gezellige dag en de prettige begeleiding!

 

Karin Verbrugge - Zandbos

Tijdens de workshop Zilt & Zo van DDN hebben we ook zandbomen kunnen fotograferen. Dat is een interessant onderwerp. Loes en Brigitte gaven de nodige tips en wij gingen aan de gang. Het was heel leuk om mee bezig te zijn. Ware het niet dat er een hond voor ons uitliep die precies over alle zandstructuren liep waardoor het zoeken was naar nog gave exemplaren. Maar dat is gelukt. In deze foto heb ik een hondenpootje weg moeten klonen. De versie met het pootje was overige best mooi.

 

Doris Henriquez - Jonge duinen

Afgelopen zaterdag een hele leerzame workshop getiteld Zilt & Zo van DDN aan de kust gehad. De talloze mogelijkheden van onderwerpen, van zandstructuren tot mini duinlandschappen, ICM en panning werden zeer vakkundig door Loes en Brigitte uitgelegd waarna je met die technische kennis aan de slag kon gaan.

 

Doris Henriquez - Zandkloven

Tijdens de workshop van afgelopen zaterdag Zilt en Zo aan zee, kon je naast zandstructuren op het strand ook zandkloven of zandscheuren vinden tegen de wanden van de duinen die door de wind ingekerfd leken. Heb deze foto bewerkt met de overvloeimodi van PS om de contrasten te accentueren waardoor de kloven diepte krijgen.

 

Karin Verbrugge - Zandstructuren

Ook deze foto is tijdens de workshop Zilt & Zo van DDN aan het strand gemaakt. Het was erg leuk om te zoeken naar mooie zandstructuren. Zo waren er zandbomen. Bij deze foto echter laat ik het aan jullie fantasie over wat je er in ziet. Ik kon er geen chocola van maken, maar vond de vormen wel mooi.

 

Doris Henriquez - Doorsnede van een boom!

Tijdens de Workshop Zilt & Zo van afgelopen zaterdag zagen we hele mooie boomzandstructuren op het strand die helaas door een hond (arme ziel wist hij veel) die voor ons uitrende voorzien werden van zijn pootafdrukken maar met veel poetswerk heb ik nog wat kunnen redden. Verder de foto met de overvloeimodus bewerkt. Deze heeft echt de vorm van een boom met wortels en al.

 

 

Brigitte en Loes bedanken jullie allemaal voor de fijne dagen en jullie medewerking aan het tot stand komen van dit verslag. 

 

Reacties

Geef een reactie