Home Verslag Fotodag Bosanemonen

Verslag Fotodag Bosanemonen

 

Verslag Fotodag Bosanemonen

23 maart 2024

 

 

De afgelopen twee jaar kon onze fotodag bosanemonen niet doorgaan, door zeer slechte weersomstandigheden, maar dit jaar waren de weergoden ons goed gezind. Op 23 maart konden we het macro seizoen starten met deze DDN klassieker.   Een dag waarop we volop konden genieten van een tapijt van rijk bloeiende Bosanemoontjes op het Landgoed Oud-Poelgeest bij Oegstgeest.

Om 9:30 uur maakten we onder het genot van koffie en thee en de inmiddels fameuze stroopwafels kennis met elkaar,  waarna we heerlijk aan de slag gingen. De wind was wel stevig die dag, maar alle deelnemers hebben die uitdaging glansrijk doorstaan.

Ook nu laten we de deelnemers weer aan het woord en illustreren zij hun ervaringen met hun foto's.

 

Peter van Hengstum - Wegkijken

Wat was het weer genieten tijdens de Fotodag bij Landgoed Poelgeest. Ik ben de tel kwijt geraakt van het aantal bosanemonen wat stond te bloeien. Een gezellige dag, leuke gesprekken, ervaringen delen en na afloop nog even het plaatselijke restaurant aangedaan met een paar deelnemers nog een afsluitend bakkie gedaan. Ik kijk terug op een geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar.

 

 

Corrie Schalij - Alleen 

In het park dat overal rijkelijk bezaaid was met bosanemonen, had dit exemplaar een uniek plekje gevonden voor hem alleen. Gisteren gefotografeerd tijdens de Fotodag bij kasteel Oud Poelgeest. Dank voor de organisatie, e.e.a. was prima geregeld door Brigitte en Loes. Leuk om tussen het fotograferen door andere hobbyisten te spreken. Bovendien bleven de voorspelde slechte weersomstandigheden uit. Geen druppel regen gezien. Alleen de wind maakte het fotograferen lastig.

 

 

Yolanda Rook - Bosanemonen

We werden weer met heerlijke koffie, thee en koek ontvangen - de start was koud en een behoorlijke wind - eenmaal liggend op de grond verdween de kou al snel, de wind bleef een uitdaging. Het was een fijne en gezellige dag, we gingen dan ook pas 15.00 uur weer richting huis. Leuke gesprekken gevoerd, ideeën en mooie plekjes uitgewisseld - afgesloten met een lekker drankje in het restaurant - topdag! OM-1 Macrolens 60 mm ISO250 F6,3 S1/125

 

 

Jolanda van Haeften - Bosanemoon

We begonnen met een frisse wind en dat was gelijk ook de uitdaging van de dag. Voor het eerst met de Laowa macrolens aan de slag en dat was even wennen. Toch een paar acceptabele beelden kunnen maken. Een dag op stap met Loes en Brigitte verveelt nooit, was een zeer geslaagde fotodag.

 

 

Peter van Hengstum - Close-up

Tijdens de zeer geslaagde fotodag in Oud Poelgeest genoten van een tapijt van bosanemoontjes. En tussen dat tapijt van lentebloeiers op zoek naar een interessant beeld. Dit beeld gemaakt tussen de windvlagen door, waarbij ik de Raynox 250 gecombineerd heb met de macrolens.

 

 

Corrie Schalij - White beauty

Rondom het kasteel Oud Poelgeest groeiden naast en tussen de vele bosanemonen ook de elegante vingerhelmbloem en holwortel. Ook in een witte variant, extra leuk. Dus die 'moest' op de foto.

 

 

Marry van der Geest - Lentedag

Na de gezellige fotodag gelijk aan de slag gegaan met de foto´s. Deze foto genomen met de helios trioplan spreekt mij aan. Een idyllische weergave van een bospad waarlangs de anemonen weelderig in bloei staan.

 

 

Claudia van Zanten - Bosanemoon

Bosanemoontje, tijdens de DDN fotodag bij Kasteel Oud-Poelgeest. De wind was een uitdaging, mijn nieuwe macro-lens ook. De zachte omgeving rond de bloem is gecreëerd door een plastic zakje om de lens te binden. ( Lens: TTArtisan 100mm f/2.8 bubble bokeh )

 

 

Frans Batenburg - Een........ tweetje

Tijdens DDN foto dag ook me maar eens op de bosanemonen uitgeleefd... Anemonen waren zat en wind ook. Lastige omstandigheden. Uiteindelijk toch een aantal beelden die scherp waren .

 

Jolanda van Haeften - Met z'n 2tjes

Normaal gesproken fotografeer ik in landscape maar voor deze compositie werkte dit beter. In de middag mooie opklaringen op deze wederom leuke fotodag van DDN. Heerlijk de tijd om mijn nieuwe macrolens uit te proberen wat in combinatie met de wind op die dag een hele uitdaging was.

 

 

Loes Belovics -  In het blauw

Het is ieder jaar weer een feestje om Bosanemoontjes te fotograferen,  vooral wanneer je dat op een mooie voorjaarsdag met een leuke en gezellige groep deelnemers aan de fotodag kunt doen!

 

 

Brigitte van Krimpen - Me and my shadow

Een dag om heerlijk te genieten van een wit tapijt van bosanemonen, doorspekt met holwortel, daslook en ontluikende boshyacint. Maar vooral door de interactie met de deelnemers en de goede gesprekken was het voor mij een zeer geslaagde fotodag.

 

 

Reacties

Geef een reactie