Home Verslag DDN Workshops Magic Forest

Verslag DDN Workshops Magic Forest

 

Verslag DDN Workshops Magic Forest

10 & 11 november 2022

 

Zowel op 10 als op 11 november stonden Brigitte van Krimpen en Loes Belovics in het Speulderbos met een klein, gezellig en vooral gemotiveerd groepje deelnemers aan de Workshop Magic Forest.

Het Speulderbos in Garderen is misschien wel één van de mooiste bossen in Nederland. Dit komt omdat dit  bos anders is dan andere bossen in Nederland. Het staat vol met vele kromme bomen, die men niet voor niets  ‘de dansende bomen’ noemt. Heerlijk om hier te wandelen op een zonnige herfstdag, maar magisch om daar te mogen staan als fotograaf vroeg in de ochtend met mist. Het weer kan je gelukkig niet afdwingen maar dat geeft niks want wat voor weer het ook is, er zijn hier altijd mooie beelden te maken. Dit kunnen statige boslanen zijn maar ook intieme beelden van prachtige bomen en verkleurde bladeren. Daarnaast leent dit bos zich uitermate goed om eens helemaal “los” te gaan met creatieve technieken zoals ICM en meervoudige belichting. 

In dit verslag zie je de deelnemers in actie en natuurlijk ook de resultaten van hun inspanningen!  Bovendien delen ze hun ervaringen zodat je een goede indruk krijgt van de workshops.

 

 

Workshop Magic Forest 10 november

 

 

Workshop Magic Forest 11 november

 

 

Erik Boerstoel

Dit is een van de experimenten van de ICM-techniek die ik heb toegepast tijdens de workshop Magic Forest van donderdag 10 november. Dit is gelijk mijn meest abstracte foto. In 1 seconde is de camera vrij snel verticaal bewogen. Daardoor krijg je dit effect. Dit is het resultaat zoals het uit de camera kwam. Een bewerking, Radial Blur 90 graden, leverde overigens ook een fraai resultaat op. De lijnen worden dan ook wat strakker recht getrokken waardoor het beeld nog abstracter wordt.

 

 

 

 Erik Boerstoel

Gemaakt tijdens de workshop bos fotografie van donderdag 10 november. ISO400, 1/4 sec, F11

 

 

 

                                                                                         Carla Groenenboom

Tijdens de workshop Magic Forest gemaakt. Een mooie dode boom tegen het nog levende bos erachter..

 

 

 

Wil Dam 

Op 10 november  de workshop "Magic Forest' gedaan onder de bezielende leiding van Loes en Brigitte waarbij ik o.a. deze foto met dubbele belichting heb gemaakt. Omdat de dubbele belichting in de camera zit is er wel een hoge iso gebruikt, dat doe ik zelf niet veel. Verder 1/400 en f/6,3. Het was een heerlijke dag, veel tips en tricks gekregen.

 

 

 

Wil Dam

Bosfotografie van een enkele boom, ik vond de vorm van de boom en daarbij de herfst kleuren erg mooi. Ik heb de foto wel iets gecropt omdat het omdat het onscherpe deel van de boom bij de originele foto te veel aanwezig was. 1/60 F/11 iso 400

 

 

 

Gerard van Os

Een kleurrijke herfstfoto gemaakt tijdens de DDN workshop Magic Forest van vrijdag 11 november.

 

 

 

Gonda Versteeg

Het was een mooie ochtend zonder mist, maar wel met prachtige kleuren.

 

 

 

Gonda Versteeg

Gemaakt tijdens de workshop Magic Forest

 

 

 

Agnes Kroes

 

Op vrijdag meegedaan met de Magic Forest workshop onder leiding van en vooral met inspiratie door Brigitte en Loes in het Speulderbos. Het was een hele leerzame, leuke en gezellige dag met veel uitdagingen. Een stel bomen met mooie kleuren fotograferen is veel moeilijker dan je denkt!

 

 

 

Agnes Kroes

Ik hoop dat mijn Speulderbos ICM foto nog duidelijk genoeg is om op het idee te komen dat er achter de nog levende solitaire boom een enorme stapel gekapt hout ligt, en kleine struiken met bladeren op de voorgrond. Ben erg benieuwd naar reacties: ik heb nl een beetje het gevoel dat men deze foto of positief bekijkt of helemaal niks aan vindt. Allebei natuurlijk goed! Ik vond het contrast tussen leven en dood en ook de kleuren en vormen interessant. maar dan wel op een creatieve manier.

 

 

 

                                                                               Agnes Kroes

In de workshop Magic Forest gingen we ook met ICM oefenen. Veel dansende bomen kwamen we niet tegen. Ik zag echter wel de laatste sporen van een aantal "Witte wieven" na mijn bewerking (croppen en filter). Niet alleen de heksen uit de legende worden witte wieven genoemd, ook mistflarden. En die zag ik erin. En hoewel we verteld waren dat je het beste van beneden naar boven de camera kan trekken moest ik het natuurlijk ook weer op mijn eigen manier uitproberen: ook nog zijwaarts!

 

 

 

Sip Liewes

Gedurende de DDN workshop Magic Forest voor het eerst kennis gemaakt met de techniek Intentional Camera Movement (ICM). Nu is landschap fotografie al niet zo mijn ding, laat staan bos fotografie, maar ICM is wel heel ver buiten mijn "comfortzone". Toen ik er eenmaal mee bezig was en naar de resultaten op mijn schermpje keek vond ik het wel leuk maar was nog niet over de streep. Het goede gevoel kreeg ik pas achter mijn PC nadat ik een paar klein aanpassingen had gedaan. Best gaaf :))

 

 

 

Sip Liewes

Een herfstplaatje dat ik heb gemaakt gedurende de DDN workshop Magic Forest.

 

 

 

                                                                         Robbert van Mastrigt

Helaas stonden alle bomen schots en scheef. Het is tenslotte het bos van de dansende bomen :-) In Photoshop heb ik met Transform->Warp de twee niet-gekromde bomen recht gezet en dat ziet er beter uit. Verder heb ik de kleuren iets warmer gemaakt en de Soft Focus filter van de Nik Color Efex Pro plugin toegepast. Het eindresultaat ziet er nu nog schilderachtiger uit dan de ruwe foto.

 

 

Brigitte en Loes bedanken jullie allemaal voor de fijne dag en jullie medewerking aan het tot stand komen van dit verslag. 

 

Reacties

Geef een reactie