Home Verslag DDN Workshop Terug naar de kust

Verslag DDN Workshop Terug naar de kust

 

Verslag DDN Workshop Terug naar de kust

19 november 2022

 

 

Onze laatste workshop van dit jaar was koud, dat was weer even wennen, maar de deelnemers lieten zich niet kennen,  goed warm aangekleed gingen ze vol enthousiasme aan het werk in de duinen en op het strand van Bloemendaal.   Ze werden beloond met een hartverwarmende zonsondergang!

Zoals gebruikelijk laten we hen weer aan het woord om hun ervaringen en natuurlijk de fraaie beelden met ons te delen.

 

 

 Cor Bak

Zaterdag 19 november de workshop "Terug naar de kust" gedaan. Onder de bezielende en vakkundige begeleiding van Brigitte en Loes eens op een andere manier foto's gemaakt van de kust bij Bloemendaal aan Zee. Alles kwam voorbij, ICM, panning, lange sluitertijden etc. Het was koud maar gelukkig droog en zonnig. En een oproep voor de mannelijke DDN'ers onder ons, geef je ook eens op voor een workshop. Het is leerzaam en gezellig en zo ontmoet je ook andere enthousiaste DDN'ers.

 

 

Joke van der Veen 

Tijdens de Workshop Terug naar de kust geoefend met intieme landschappen. Hier viel mijn oog (of eigenlijk het oog van Loes) op de mooi gekleurde strepen in het zand.

 

 

Cor Bak

Ook deze foto is gemaakt bij de workshop "Terug naar de kust". De strepen van het terugtrekkende water komen ook terug in de strepen op de schelpjes wat ik wel grappig vond.

 

 

Joke van der Veen 

Tijdens de workshop Terug naar de kust geoefend met intieme landschappen. De juiste compositie kiezen valt nog niet mee! Gecropt om storende elementen buitenbeeld te houden.

 

 

Cor Bak

In de workshop "Terug naar de kust" hebben we verschillende technieken uitgeprobeerd om tot andere beelden te komen dan de standaard strand- en kustfoto's. O.a. met ICM de golven uitgesmeerd bij zonsondergang.

 

 

Evelien van den Brink

Naar aanleiding van de workshop "Terug naar de kust" ben ik een dag later op pad gegaan om te kijken of ik iets van compositieleer van het duinlandschap heb geleerd. Om iets beter op lijnen te kunnen letten zet ik mijn LCD-scherm dan op monotoon. In dit geval vond ik dit wel mooi en heb deze foto in LRC omgezet naar zwart/wit.  1/80 sec, f10, 80 mm, ISO 200 

 

 

Alexius Collette

Stimulerende opdracht workshop Terug naar de Zee. Dank aan Loes en Brigitte voor de locatie ! 

 

 

Alexius Collette

Een van de vele foto's gemaakt tijdens de workshop op 19 november met Loes en Brigitte. Voor mij stimulerend om de duinen en het strand op te gaan in de kou. Nuttige tips en goede locaties om uit mijn comfort zone te gaan. Dit beeld is meervoudig en bewerkt met NIK filters. 

 

 

Evelien van den Brink


Zaterdag  19 november heb ik deelgenomen aan de workshop “Terug naar de kust”.
De Nederlandse kust geeft mij altijd een fijn gevoel omdat ik dierbare warme herinneringen heb aan alle vakanties in mijn jeugd met mijn broer en ouders. Hierdoor was de titel van de workshop voor mij al pakkend. De onderwerpen zijn inspirerend, met name alle technieken die je kunt gebruiken tijdens long exposure fotografie levert verrassende resultaten op. Hier ga ik zeker mee verder, maar dan in het Twentse landschap. De intieme landschapsfotografie vond ik moeilijk in de duinen qua compositie. Aan het begin van de workshop had ik hier de rust nog niet voor, maar 2 dagen later ben ik alleen op pad gegaan om het nog eens te proberen. Die dag was zwaar bewolkt, maar vooral het mos met de mooie felgroene kleur viel mij op. Daar heb ik mij toen op gefocust en dat hielp.
Ik wil jullie bedanken voor een inspirerende middag die mij een duw geeft in een andere richting van fotografie dan ik gewend ben om te doen. Wel merkte ik de volgende dag dat ik snel in mijn vertrouwde manier van fotograferen verviel, dus heb ik een briefje in mijn fototas gedaan om mij te helpen herinneren anders te kijken.

 

 

 


Brigitte en Loes bedanken jullie allemaal voor de fijne dag en jullie medewerking aan het tot stand komen van dit verslag. 


 

 

Reacties

Geef een reactie