Home Verslag Fotodag Werk aan de Groeneweg 2024

Verslag Fotodag Werk aan de Groeneweg 2024

 

Verslag Fotodag Werk aan de Groeneweg 

19 april 2024

 

 

Op 19 april verzorgde Cor Bak voor de tweede maal de Fotodag Werk aan de Groeneweg.  Regen en wind hielden de deelnemers niet tegen, het koolzaad liet alles er toch nog zonnig uitzien, maar in de loop van de ochtend moesten we ondanks veel warme koffie van Cor helaas toch capituleren voor het slechte weer. We zijn wel trots op deze bikkels!

Ook nu laten we de deelnemers weer aan het woord en illustreren zij hun ervaringen met hun foto's.

 

Elly Kruyff - Fruitboom

Vanmorgen was de fotodag Werk aan de Groeneweg. Een prachtige fotogenieke locatie, maar helaas ook veel regen, wind, grauwe luchten en uitgebloeide fruitbomen. Gelukkig stond het raapzaad volop in bloei, waardoor de foto's toch een lichte uitstraling hebben. Cor heeft ons uitmuntend verzorgd met een paar keer warme koffie en koek. Heel erg bedankt voor de organisatie Cor.

 

Petra van der Zande - Zou het dan toch nog droog worden

Dit beeld gaf even hoop op een wat drogere periode tijdens de fotodag. Helaas was dit maar van korte duur, de regen bleef ons parten spelen. De koffie en koek waren een welkome toevoeging aan deze dag. Het is zeker een gebied om nog eens terug te gaan. Bedankt Cor voor de verzorging!

 

Monique Achterberg - Landing

Tijden de fotodag Werk aan de Groeneweg van DDN heb ik deze Zwaan gefotografeerd. Ik zat net op mijn knieën langs de waterkant toen deze zwaan aan kwam vliegen en landde. Een uitsnede van de foto gemaakt omdat de linkervleugel afgesneden was.

 

Joke van der Veen - Zwaan aan de wandel

De zwaan trok mijn aandacht, en ik wilde hem op een mooi plekje in het landschap plaatsen. Maar hij ging aan de wandel dus ik moest snel zijn, anders liep hij helemaal uit beeld. Ik ben niet helemaal tevreden over de afgesneden bomen, maar beter dan dit kon ik het zo gauw niet krijgen.

 

Elly Kruyff - Boom

Ondanks de regen was er toch echt wel wat te fotograferen. Altijd leuk om te zien wat anderen ervan gemaakt hebben. Deze boom is door een andere deelneemster ook uitgebreid gefotografeerd. We stonden naast elkaar en ik ben benieuwd hoe haar boom geworden is. Het regende op dat moment, maar helaas zie je die motregen niet terug op de foto.

 

Corrie Schalij - Kronkelboom

Dit was mijn eerste foto tijdens de fotodag bij Werk aan de Groeneweg. Een dag met onstuimig weer, maar dat is op de foto's niet te zien. Het koolzaad zorgt voor een zonnige sfeer. Toch was de warme koffie van Cor heel welkom. Dank voor de organisatie. Door de foto's van voorgaande jaren hier op de site wilde ik hier graag eens rondkijken en ondanks de natte omstandigheden, ben ik blij dat ik gegaan was. Bijzondere plek en zeer fotogeniek.

 

Joke van der Veen - Dreigende lucht

Tussen de buien door was het soms even droog, maar de de lucht bleef dreigend. Dat heb ik hier willen benadrukken door de horizon laag te zetten. De fraaie bomen steken mooi af tegen de lucht, en het geel en groen is een mooi tegenwicht voor de donkere lucht.

 

Elly Kruyff - Veel geel

Werk aan de Groeneweg is een prachtig gebied. Zelfs met regenachtig weer is er genoeg te fotograferen.

 

Joke van der Veen - Paadje in het geel

Nog een van de fotodag, het witte paadje slingerde mooi tussen al het geel door.

 

Monique Achterberg - Oogcontact

Leuk dat je met een fotodag van DDN op plaatsen komt waar ik nog nooit geweest ben. Zo ook een half uurtje van mijn huis het leuke en interessante gebied Werk aan de Groeneweg in Schalkwijk. Voor een laag standpunt zat ik op de grond met de camera op statief. De zwaan was net geland en kwam met een stoer gedrag naar mij toe. Zwom vlak voor mij op en neer en zo kon ik dit zwanenportretje maken. Ik vormde geen bedreiging en de zwaan ging een paar meter van mij af lekker zitten poetsen.

 

Joke van der Veen - Bloesem

Op 19 april was de fotodag bij Werk aan de Groeneweg. Wat een prachtige plek is dat! Veel bloesembomen waren over hun hoogtepunt heen, maar vooral de appelbloesem was er nog. De regen maakte het fotograferen lastig, ik had veel foto's met regendruppels op de lens, of net niet helemaal scherp omdat ik dan toch niet genoeg de tijd neem om goed te kijken of vergeet om m'n instellingen te wijzigen. Als eerste om de nattigheid te laten zien hier een bloesem met regendruppels.

 

Corrie Schalij - Panorama

Een panorama van al dat vrolijke geel en de oude kronkelbomen bij het Werk aan de Groeneweg. Gemaakt met de 'scene-stand' in de camera. Dan komt er een jpg uit, die ik nauwelijks nog bewerkt heb, dus inclusief de blauwige lucht.

 

Cor Bak - Werk aan de Groeneweg

Vrijdag 19 april mocht ik voor de tweede keer de fotodag Werk aan de Groeneweg begeleiden. Ondanks de slechte weersvoorspellingen kwam er 6 enthousiaste DDN deelnemers. Helaas kwam de voorspelling uit en regende het bijna continu. Naast het begeleiden van de fotografen toch nog een foto kunnen maken van de vijver en de slapende zwaan, Volgend jaar maar een nieuwe poging wagen.

Cor, veel dank voor de organisatie, begeleiding en uitstekende verzorging!

 

Reacties

  1. Zo te zien en lezen hebben de deelnemers ondanks het slechte
    weer toch wel een leuke dag gehad. Getuige ook de prachtige foto's die
    ze gemaakt hebben bij Werk aan de Groene Weg. Had ook graag bij willen zijn, maar
    was te laat met opgeven.
    Volgend jaar maar weer Cor!

Geef een reactie