Home Verslag Workshop 50 tinten groen

Verslag Workshop 50 tinten groen

 

Verslag Workshop 50 tinten groen

Zaterdag 4 mei 2024

 

 

 

We beloofden 50 tinten groen en dat is ook echt gelukt. Het frisse lentegroen en stralend wit fluitenkruid van het "knotwilgen walhalla" de Rhoonse Grienden staan samen garant voor zachte en sfeervolle opnames. Maar ook de creativiteit kreeg volop de kans met technieken zoals ICM, meervoudige belichting en High Key. 

Ook nu laten we de deelnemers weer aan het woord en illustreren zij hun ervaringen met hun foto's.

 

 

Sonia Jordens – Zacht fluitenkruid

Bij de start van de workshop 50 tinten groen kwamen we onmiddellijk terecht op een stukje dat rijkelijk bezaaid was met dit prachtig fluitenkruid. Het was even zoeken vooraleer ik de sfeer vond die me kon bekoren. Deze achtergrondkleuren en de bokeh die ontstond door de lichtinval tussen de blaadjes door vond ik wel mooi.

 

 

Richard Kalkman – Tweedeling

Afgelopen zaterdag met heel veel plezier deelgenomen aan de workshop 50 tinten Groen wat gehouden werd in de Rhoonse Grienden. Wederom een leerzame dag, met heldere uitleg van Brigitte en ondersteuning van Loes. Uiteraard was er ook gezelligheid en ruimte om met medefotografen in gesprek te gaan. De foto is gemaakt met een vintagelens de MOG Trioplan 100 f/2.8. Deze lens staat bekend om zijn bubbel-bokeh en dromerig beeld. Vanwege de zachte scherpte toch wel een uitdaging om mee te werken.

 

 

Leo Deknatel – Fluitenkruid

Met enkele gelijkgestemden op pad geweest i.v.m. 50 tinten groen. Leuke dag geweest. Beetje gespeeld met een telelens en fluitenkruid. Na wat speurwerk voor een leuke compositie kwam dit tevoorschijn.

 

 

Joke van der Veen – Boomschors 1

Een stukje stukje boomschors, hier met meervoudige belichting in de camera, 5 opnames en bij elke opname een klein beetje verder uitgezoomd. In de nabewerking contrast en textuur wat verhoogd.

 

 

Joke van der Veen - Boomschors 2

De workshop "50 tinten groen" was zeer gevarieerd, en maakte goed gebruik van de verschillende mogelijkheden van de locatie. Landschap, intieme landschappen, details, creatieve technieken, tips voor de nabewerking, het was voor sommige deelnemers voor wie alles nieuw was, misschien wel te veel. Maar gelukkig kan je altijd zelf je keuzes daarin maken. Bij deze foto heb ik een stukje boomschors gefotografeerd, omgezet in zwart-wit en inversie toegepast.

 

 

Henrike Hofstede - Knotwilgenlaantje met fluitenkruid

In de Rhoonse grienden vind je dit prachtige knotwilgenlaantje met fluitenkruid. Ik was hier voor een workshop van Deel de natuur. Landschapsfotografie was voor mij totaal uit mijn comfortzone. maar dankzij de technische tips van Loes en Brigitte is het toch nog wat geworden. Wat een prachtig gebied was dit, fascinerend om te zien hoe de getijden hier hun werk doen. en 50 tinten groen waren zeker aanwezig!

 

 

Sonia Jordens – a Touch of green

Het aanbod dat we kregen tijdens de workshop 50 tinten groen was ruim en inspirerend, het nodigde dan ook uit om mee aan de slag te gaan. Deze high key sprak me aan omwille van de rust en de sfeer die het uitstraalt. De frisse plukjes groen tussen de oude bomen spelen de hoofdrol...nieuw leven in het wilgenlaantje.

 

 

Joke van der Veen – Groen in de wilg 2

Nog meer van de workshop 50 tinten groen. Het gebied biedt zoveel mogelijkheden, en Brigitte en Loes droegen vele goede ideeën aan. Hier was ik geïntrigeerd door wat er allemaal in die mooie oude wilgen groeide.

 

 

Leo Deknatel – Wilgenlaantje

50 tinten goen, wat moesten we daar veel doen. Hier een foto met een beetje zoom.

 

 

Sonia Jordens – Walking in a painting

Deze experimentele foto ontstond door gebruik te maken van meervoudige belichting vanuit de camera. Het gaat om 1 scherpere foto en 1 licht bewogen foto. Fijn dat we na de workshop in de Rhoonse Grienden enkele foto´s kunnen uploaden om te kijken hoe ze bij jullie overkomen. Ik heb hier een vintage nabewerking toegepast die me wel passend leek.

 

 

Joke van der Veen - Wilgenlaantje

Hier mijn versie van het wilgenlaantje. Meervoudige belichting (1 scherp, 1 onscherp) en in de nabewerking ook het GlamouwGlow filter toegepast (Dank Loes, voor de tip :-) ). Ik twijfel er nu zelf over, er is bijna niets meer scherp in de foto, maar het heeft wel een dromerig sfeertje wat ik mooi vind... 

 

 

Sonia Jordens – Betoverend

We werden helemaal opgeslorpt door een wereld van groen en spelend fluitenkruid tijdens de workshop van 50 tinten groen. Jullie hadden een prachtig gebied gekozen. In een fijne sfeer kreeg iedereen de kans om volop te experimenteren en te ontdekken wat de mogelijkheden waren samen met jullie hulp en ondersteuning. Ik heb heb me helemaal kunnen uitleven en wil in de toekomst zeker nog eens deelnemen aan één van jullie aangeboden workshops. Bedankt Brigitte en Loes.

 

 

 

 


Brigitte en Loes bedanken jullie allemaal voor de fijne dag en jullie medewerking aan het tot stand komen van dit verslag. 

 

 

Reacties

Geef een reactie