Home Verslag Fotowandelingen Struinen door de AWD

Verslag Fotowandelingen Struinen door de AWD

 

Verslag Fotowandelingen Struinen door de AWD

27 januari en 3 februari 2024

 

Nieuw in ons programma van activiteiten zijn dit jaar de Fotowandelingen, een aangename mix van beleving, natuur, fijne gesprekken, gezelligheid en natuurlijk ook fotografie. 

De eerste wandelingen zijn gemaakt, waaronder twee keer 'Struinen door de Amsterdamse Waterleidingduinen'.

In dit verslag laten we de deelnemers aan het woord en illustreren zij hun verhalen met foto's gemaakt tijdens de prachtige fotowandelingen.

 

 

Fotowandeling 27 januari

 

 

                                                                           Damhert - Jolanda Rook

Zaterdag 27 januari  - de eerste fotowandeling met DDN is een feit en wat een geweldige dag is dat geworden. Startend met een heerlijk bakje koffie begon direct een gezellige kennismaking (of herkenning van mensen die elkaar eerder ontmoet hadden). Vele fotomomenten zijn er geweest - voor elk wat wils - er was zoveel te zien, we konden helemaal 'los'. Dit damhert, heerlijk in het zonnetje, keek eens rustig naar die fotografen om vervolgens zijn eigen weg te vervolgen. 

 

 

Balts - Sip Liewes

Zaterdag 27 januari een leuke en supergezellige fotowandeling gehad met DDN in de AWD. Eerste wat ik voor de lens kreeg was een aalscholver in baltskleed. Zo is deze prachtige vogel nog mooier. 

 

 

Goudoog - Karin de Jonge

Op zaterdag 27 januari 2024 was ik deelnemer aan de eerste fotowandeling met DDN in de Amsterdamse Waterleidingduinen! Veel gezelligheid en nog mooi fris, open weer ook. Er waren damherten, vogels, reflecties, macro’s met rijp…voor elk wat wils. Brilduikers zijn altijd mooi, al is de Engelse naam veel toepasselijker: goldeneye, goudoog dus. Extra mooi als er dan ook gouden reflecties op het water zijn! 

 

 

Damhert - Aukje Haan

Afgelopen zaterdag de fotowandeling in de AWD. Een wandeling die al lang op ons verlanglijstje stond. Toen we bij de groep aankwamen werden we gelijk in de groep opgenomen. Het was een gezellige groep en doordat je aan het wandelen bent, is de persoon waar je naast loopt steeds anders. Dat maakt het extra leuk. Onderweg mooie dieren en omgeving gezien. Het was een zeer geslaagde dag.

 

 

Zwam - Aukje Haan

Een zwam op een boom in de AWD.

 

 

Met een gouden randje - Jolanda Rook

Riet fotograferen met tegenlicht en flink onderbelichten, dan verandert het riet in goud - ik blijf dat prachtig vinden. Ook dit gezien en gefotografeerd tijdens de fotowandeling in de Amsterdamse Waterleiding Duinen.

 

 

                                                                          Gestroomlijnd - Karin de Jonge

Op zaterdag 27 januari was ik deelnemer aan de eerste fotowandeling met DDN in de Amsterdamse Waterleidingduinen! Veel gezelligheid en nog mooi fris, open weer ook. Er waren damherten, vogels, reflecties, macro’s met rijp…voor elk wat wils. Een paartje grote zaagbekken liet zich een paar keer zien en met de telelens goed vastleggen. De vrouwtjes hebben een prachtig gestroomlijnd "kapsel". 

 

 

Who's afraid of yellow and blue - Brigitte van Krimpen

Het was een heerlijke dag om samen te beleven met de deelnemers van onze fotowandeling "Struinen in de AWD". Nieuwe kennismakingen, oude bekenden en goede gesprekken. Het zonnige weer nodigde uit om al die prachtige reflecties in de kanalen vast te leggen. Toch wel een dingetje om technisch uit te voeren gezien de sluitertijd en de benodigde scherptediepte, maar met deze kan ik zelf blij zijn. 

 

 

Portret van een brilduikster - Nienke Beintema

Gedurende de DDN fotowandeling op 27 januari zagen we opeens een brilduiker mannetje in het kanaal rondzwemmen. Met een klein groepje bleven we een tijd stil zitten/liggen waardoor de brilduiker steeds dichterbij kwam. Opeens schoot er ook dit vrouwtje uit het water omhoog. Veel minder opvallend dan haar man, maar mooi op haar eigen manier. 

 

 

Cascade - Loes Belovics

De Fotowandeling in de AWD leidde langs deze cascade, een klein hoogteverschil in de toevoersloot dat er voor zorgt dat het water dat naar het infiltratiegebied stroomt nog wat extra zuurstof krijgt. De vele en steeds wisselende reflecties maakten het tot een boeiend onderwerp.

 

 

In een typisch hollands AWD kanaaltje - Nienke Beintema

Het was  weer een zeer gezellige en productieve DDN fotowandeling - met leuke gesprekken en het delen van onze fotografie-ervaringen. We vonden dit paartje zaagbekken aan het eind van onze wandeling en dankzij teamwork kreeg ik ze beide mooi in beeld. liggend aan de waterkant. Wel daardoor met de donkere rand van het kanaaltje, toch ergens wel typisch Amsterdams.

 

 

 

Fotowandeling 3 februari

 

 

Grasexplosie - Marga Ronhaar

Afgelopen zaterdag met de Deeldenatuur mee op pad door de AWD. Het was een gezellige en ook leerzame dag door met elkaar over fotografie en de benadering van het onderwerp te brainstormen. Brigitte gaf mij een idee hoe je grassen net even anders kunt benaderen en dat sprak mij wel aan. Deze foto is dan ook het resultaat en dankzij een vleugje zon en de juiste beweging ben ik blij met het resultaat. (minimaal bewerkt).

 

 

Vele kleuren schors - Loes Belovics

De voet van een dikke oude boom toonde verrassend veel kleuren schors,  dat vroeg er wel om in beeld gevangen te worden.

 

 

Tweedeling - Marga Ronhaar

Gemaakt tijdens de foto dag Deeldenatuur in de AWD. De weerspiegeling van de bomen en dan het neerstortende water met beweging zorgt voor tweedeling in deze foto.

 

 

Art in orange and green - Brigitte van Krimpen

In de AWD is er geen gebrek aan bomen, maar vooral de "ouwetjes" kunnen prachtige details geven in groen en oranje. Zoveel soorten op 1 boom en zo mooi van heel dichtbij.

 

 

In motion - Brigitte van Krimpen

Gras in beweging maar dan net lekker anders. Hier heb ik gebruik gemaakt van en draaibeweging tijdens een wat langere sluitertijd (ICM - Intentional Camera Movement) Samen met Marga heb ik lekker staan zwaaien met de camera. Resultaat:  heel veel verrassende beelden, waarvan er geen eentje het zelfde is.

 

 

Last man standing - Brigitte van Krimpen

Ook de tweede fotowandeling in de AWD was genieten. Compleet anders dan de vorige wandeling:  heel ander weer en een heel andere groep. Het is zo leuk om telkens op te lopen met iemand anders en dan te sparren over fotografie en de natuur om je heen. Ook nu waren er verrassend veel onderwerpen die we konden fotograferen, zoals deze boom met nog net wat gekleurde blaadjes die een fijne setting vormden voor een High Key benadering.

 

 

 

Reacties

  1. Een gezellige wandeling zo te zien. Het heeft verrassend mooie opnames opgeleverd.
    verschillende technieken ook. Leuk om te zien dat gelijk gestemden zo mooie dag met elkaar hebben.

Geef een reactie