Home Verslag Macro special DDN- Olympus

Verslag Macro special DDN- Olympus

Olympus__Logo_basic

 

Verslag van de DDN – Olympus Macro Special op Zaterdag 15 februari 2020 

In samenwerking met Olympus organiseerden we op 15 februari jl. wederom een mooie en zeer geslaagde fotodag. In het hoofdkantoor van Olympus ontvingen we voor deze Macro Special  30 deelnemers, die enthousiast de door Olympus beschikbaar gestelde camera’s en macrolenzen gingen uitproberen en die daarbij een een schat aan nieuwe technieken en creatieve vaardigheden leerden!

 

Verslag

 

In dit verslag laten we een aantal deelnemers aan het woord, want wie anders dan zij kunnen deze fantastische dag beter verwoorden en in beeld brengen?!

 

  

Gerard Hol

© Gerard Hol Gerard:  

Als niet macro fotograaf ging ik hier eigenlijk zonder verwachtingen heen, maar wat heeft deze dag mij positief verrast. Alles was bijzonder goed georganiseerd, met begeleiding van ervaren mensen, en het heeft mijn (macro) ogen geopend! Dit gaat bij ons thuis zeker gevolgen hebben voor onze foto hobby,  ik kijk echt met andere ogen naar deze kleine wereld, en stond bij thuiskomst eigenlijk alweer te trappelen om verder te gaan. Ondanks de mogelijkheid  van het fotostacking in de Olympus camera’s, wat overigens perfect werkt,  heb ik toch voor een foto gekozen, waarin ik deze techniek niet gebruikt heb. Ik ben gegaan voor het gevoel en het mooie verloop in scherpte, wat ik altijd al mooi vond, maar waarin de macro wereld uitblinkt.   

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

© Jacqueline Mulders   

Jacqueline: Creatief aan de slag met bloempjes en beestjes, waaronder dit Zeeuws Knoopje  met een mooie bling-bokeh achtergrond. Ik heb zo veel ideeën opgedaan om thuis mee aan de slag te gaan! Van mezelf ben ik niet zo creatief dus fijn om zo samen te kunnen experimenteren en te oefenen.   

 

 

Thanks for visiting. Comments are welcome.Regards, EdDon't use this image on websites, blogs or other media without my explicit permission. © All rights reserved www.edvanloon.nl

©Ed van Loon 

Ed: Het was een heel goed verzorgde en het belangrijkste, een heel leuke dag. Het was zeker ook eens leuk om de Olympus te proberen. Jullie hebben er samen met Olympus een top dag van gemaakt.  De diertjes, de technieken en materialen, de lunch.............alles was tot in de puntjes verzorgd. Pluim voor jullie allemaal.   

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

©Reno Pikkemaat 

Reno: Ik heb super genoten van de door jullie en Olympus georganiseerde macro special.  Het was erg leerzaam en ook creatief. Alles was perfect geregeld.   

 

 

Eric Wagner

©Eric Wagner   

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

©Roxy van Zanten   

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

©Ronald Bergkamp   

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

©Inez ten Pas Inez: 

Het wandelend blad van Marianne op de bloemetjes van Loes met een beetje high key van Brigitte en focus stacking van Arend en gemaakt met de Olympus van Jannes. Nogmaals hartelijk dank voor de super verzorgde dag!   

 

 

Larissa Rand

©Larissa Rand 

Larissa: Ik wil jullie hartelijk bedanken voor het organiseren van deze dag. Ik heb het enorm naar mijn zin gehad. Ik heb genoten van het lekker bezig zijn met fotografie. Ieder op zijn eigen manier met hulp naar behoefte. Alles was heel goed georganiseerd. Echt super dat jullie zowel de technische materialen (camera’s en toebehoren) als de fotografeerbare onderwerpen en jullie expertise beschikbaar hebben gesteld. En dan ook nog een lunch en de drankjes. Verder vond ik ook de locatie erg geschikt. Naast het grote scherm dat gebruikt werd voor de presentaties konden we zowel van natuurlijk licht als andere lichtbronnen gebruik maken voor het fotograferen. Dit alles heeft een flinke voorbereiding gevraagd en dat kan ik erg waarderen. Nogmaals bedankt voor deze unieke ervaring!   

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

©Nieske Siepel 

Nieske: DDN/Olympus macro Special dag: ongedwongen met elkaar bezig zijn, ik heb er van genoten. Weer wat nieuwe trucjes geleerd, zo kun je thuis het voorjaar fotograferen met heerlijke bokehrondjes en bling bling van Loes. Leuk eens aan de slag te zijn met meervoudige belichting van Brigitte en de beestje van Marianne zijn altijd een succes! Kortom een gezellige dag in het hoofdgebouw van Olympus in Leiderdorp!   

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

©Linda van Dam Linda:  

Het was voor mij een leerzame dag, de eerste keer met een systeemcamera, de eerste keer focusstacking. Daarnaast meervoudige belichting en mooie achtergronden met bling bling. Wat een leuke nieuwe technieken allemaal. Vooral bij de focusstacking was ik blij verrast door de scherpte in het beeld.  Respect ook voor wat die camera's allemaal kunnen.....  Fijn dat ik op deze manier kennis mocht maken met deze technieken en met de Olympuscamera. Daarnaast was het natuurlijk een gezellige, goed georganiseerde dag!   

 

 

Diana Vivas

©Diana Vivas 

Diana: Het was een goed verzorgde leuke en leerzame dag. De ongedwongen sfeer, de hoeveelheid aan spullen bloemen en beestjes en de mogelijkheid om alles te doen wat je wilde maakt het een zeer geslaagde dag. Nogmaals bedankt voor deze dag. 

 

  

Piet de Dreu

©Piet de Dreu 

Piet: Het was een leuke en gezellige dag waar voor het begeleidend team van DDN en Olympus niets teveel was om het ons naar de zin te maken. Je kon vragen wat je wilde en werd altijd netjes geholpen om de foto te maken die je in gedachten had.  

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

©Ingrid van Loon Ingrid: 

bedankt  voor de geweldige  dag, zo ontzettend  goed georganiseerd  en zo ontzettend  veel geleerd. En nu .... sparen voor  een upgrade van dit mooie merk.  

 

 

De getoonde foto's zijn een selectie uit de ingezonden beelden voor de aan deze Macro Special verbonden fotowedstrijd.  In het komend weekend zullen we de winnaar bekend maken! Houd onze berichten in de gaten!

 

Reacties

  1. Het is echt genieten van al deze geweldige foto's én van die superfijne reacties van de deelnemers, allemaal hartelijk dank, dit is heerlijk even nagenieten!
    Groetjes LOes

Geef een reactie