Home Verslag Workshop Colors of Spring

Verslag Workshop Colors of Spring

 

Verslag Workshop Colors of spring

6 april 2024

 

Het prachtige Landgoed Oud-Poelgeest in Oegstgeest is altijd een inspirerende omgeving met zijn witte tapijt van bosanemonen,. Dit jaar is de natuur snel van start gegaan, zo ook alle voorjaarsbloeiers. Gelukkig voor de deelnemers was er nog genoeg moois te vinden en voor de liefhebbers ook voldoende vergane glorie, want ook dat kan fijne beelden geven.  Brigitte mocht een gezellige en leergierig groepje deelnemers verwelkomen en begeleiden in de schilderachtige wereld van zachte kleurtjes, licht en voorjaarsbloeiers.

Zoals gebruikelijk laten we ook nu de deelnemers weer aan het woord en uiteraard gaat dat vergezeld van hun fraaie resultaten.

 

 

 

 

Richard Kalman – Loskomen

Gisteren heb ik met veel plezier deelgenomen aan de workshop 'Colors of Spring'. Het was fijn om in een prachtige omgeving enthousiaste fotografen te mogen ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Brigitte, hartelijk dank voor je inspirerende uitleg en enthousiasme. Kortom, het was een geslaagde dag! De anemoon is hier letterlijk losgekomen. Ondanks dat ik tevreden ben over dit beeld, had achteraf gezien een stukje voorgrond wellicht meer diepte gegeven. Hoe ervaren andere DDN'ers dit?

 

 

Agnes Kroes -Eigenwijs?

Tijdens de leuke en leerzame workshop colors of spring met Brigitte in Oegstgeest kwam dit beeld op mijn lens: alles is zo'n beetje anders: de bloempjes kijken naar links, ze zijn niet de mooisten meer , de voorste staat niet prominent in het lichtste deel, etc. Maar ik was er zelf toch blij mee! Alle begin is moeilijk, nietwaar? Hopelijk kan de moderator dit eigenwijze beeld toch waarderen? Aan de anemoontjes ligt het niet!

 

 

Anjolien Smelt – Feeling Bleu

Het was nog een hele kunst om de boshyacinten tijdens de workshop Colors of Spring goed op de foto te krijgen. De harde wind zorgde voor bewegende klokjes.... met een beetje verbeelding kon je ze horen rinkelen.

 

 

Monique Achterberg – Voorjaarsbloeier

Mijn wens tijdens de workshop van DDN was om een foto te kunnen maken met zachte pasteltinten.

 

 

Bernadette Bouhuijs – Workshop Colors of spring

Super leuke en leerzame dag tussen de bosanemonen op landgoed Oud Poelgeest te Oegstgeest. Had nog nooit iets met macro gedaan en echt goed op weg geholpen door Brigitte en ook super dat ik lens mocht lenen van cursusgenote. Exif: - Aperture: f/7.1 - Camera: Nikon Z50 - Shutter speed: 1/320s - ISO: 100 - Taken: 06 April, 2024 - Exposure bias: 0 - Focal length: 105mm

 

 

Monique Achterberg – Stand alone

Tijdens een workshop van DDN deze Bosanemoon gefotografeerd. Op de knietjes voor een laagstandpunt met de camera op een klein statiefje.

 

 

Agnes Kroes – Bijna naakt

Op de Colors of Spring workshop was het mooi weer maar wel veel wind. Veel bos anemonen waren al bijna uitgebloeid; er waren veel bloemen die al in "verval" waren. Zoals bij deze: nog maar 1 blaadje en de meeldraden ook al weg. Maar nog steeds mooi, wat mij betreft.

 

 

Monique Achterberg – Geurig wit

Opdracht tijdens de workshop van DDN op het Landgoed Oud Poelgeest, probeer eens een telelens te gebruiken. Om van voor naar achteren veel bloempjes scherp te krijgen een stack van 5 beelden gemaakt.

 

 

Agnes Kroes – Colors of Spring

Op de colors of spring workshop weer veel geleerd. Nog niet zo makkelijk als je nog nooit geprobeerd hebt om met een macrolens bosanemoontjes te fotograferen. En dan ook nog een beetje "zacht" graag... En dat terwijl veel bosanemoontjes al in de laatste bloeifase verkeerden en er zo nu en dan ook nog best wel wat wind stond. Gelukkig verder mooi weer en uitstekende begeleiding van de immer kundige en vriendelijke Brigitte die voor iedereen aandacht had. Dank voor de mooie dag!

 

 

 

Tot slot: We mogen weer terugblikken op een geslaagde workshop, de weergoden werkten fantastisch mee, de bloemenpracht nodigde uit tot het maken van de mooiste pastels en last but not least:  De deelnemers waren enthousiast, gezellig, leergierig én tevreden!

 

 

Reacties

Geef een reactie