Home Workshop 100 tinten wit

Workshop 100 tinten wit

 

Workshop 100 tinten wit

Zaterdag 26 oktober 2024

Deze workshop is volgeboekt.

Wil je de mogelijkheid van vroegboeken én korting?  

Kijk dan eens naar de voordelen voor Vrienden van Deel de Natuur

 

High Key is een belichtingstechniek waarbij er in een foto een lichte, zachte en serene sfeer ontstaat. Door flink over te belichten tijdens een opname in combinatie met de juiste nabewerking ontstaan kunstzinnige beelden waarbij alleen de belangrijkste details nog aanwezig zijn, waardoor er een grote mate van rust ontstaat. Met deze “100 tinten wit” lijken beelden vaak zelfs op een pentekening.

Wil jij dat ook leren, dan is deze workshop echt iets voor jou.

Bij High Key fotografie is de nabewerking van een foto een belangrijke stap in het proces om tot een goed eindresultaat te komen. Daarom bestaat deze workshop uit twee delen. Behalve dat we in het veld gaan oefenen, bieden we je ook de mogelijkheid om je te verdiepen in de nabewerking met Adobe Photoshop of Lightroom.

Je kan je opgeven voor alleen de praktijk in het veld, of voor het gehele pakket inclusief nabewerking.

 

Waar & wanneer:

 

Praktijkgedeelte:

Loonse en Drunense duinen

Parkeren (gratis)

Zaterdag 26 oktober 2024

10:00 – 14:00 uur   

 

Nabewerking:

Nadat je het praktijkgedeelte gevolgd hebt krijg je via de mail een uitgebreide tutorial en een oefenbestand toegestuurd. Daarnaast ga je aan de slag om twee van jouw eigen foto’s uit te werken aan de hand van de tutorial. In overleg plannen we samen een persoonlijke online meeting in via Windows Teams op een tijdstip dat jou goed schikt. Deze meeting zal maximaal 45 minuten duren. Hierbij worden jouw foto’s besproken en krijg je feedback. 

 

Praktijkgedeelte                     Kosten €  79,-

Praktijk & nabewerking         Kosten € 115,-   

 

Voor wie:

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die graag kunstzinnige minimalistische beelden wil maken met een serene uitstraling. Voor deze workshop dient de basiskennis over belichting (belichtingsdriehoek) aanwezig te zijn. Tijdens deze workshop lopen we een aantal kilometers over mul zand. Twijfel je of deze workshop voor jou geschikt is, neem dan gerust even contact met ons op.

Voor de nabewerking zal een tutorial aangeleverd worden voor Adobe Photohop en Lightroom. De feedback zal ook gebeuren aan de hand van één van deze software pakketten. Graag vooraf even aangeven welk pakket jouw voorkeur heeft.

De workshop wordt gegeven voor een kleine groep deelnemers, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt en we tevens rekening kunnen houden met de kwetsbaarheid van de natuur.  Minimaal 4 en maximaal 6 personen

 

Door wie:

Brigitte van Krimpen

 

Praktijk Inhoud:

·           Compositie bepaling

·           Leren zien

·           Spelen met licht

·           Spelen met belichting

·           Spelen met de witbalans

·           Hulp bij instellen van je camera

 

Nabewerking inhoud:

·           PDF tutorial nabewerking met Adobe Photoshop of Lightroom

·           Digitaal oefenbestand in RAW formaat

·           Persoonlijk online Windows Teams meeting van maximaal 45 minuten, waarin het bewerkte oefenbestand en twee eigen aangeleverde foto’s besproken zullen worden.

 

Wat neem je mee:

·           Camera

·           Voldoende geheugenkaartjes en accu’s

·           Objectieven: standaardlens (24-70 / 24-105), groothoek, telezoom (100-400 / 70-200), eigen initiatief (wanneer je liever niet vaak van objectief  wilt wisselen kan een reiszoom handig zijn)

·           Statief

·           Kleding die vies mag worden

·           Schoenen waarmee goed door mul zand gelopen kan worden

·           Matje  of vuilniszak om op te kunnen knielen of te zitten

·           Lunch en drinken (bij ontvangst is er koffie / thee)

 

Goed om te weten: “Vrienden van Deel de Natuur”  genieten een korting van 10% op de workshops. Informatie over Vrienden van Deel de Natuur vind je op de site onder Over Deeldenatuur.nl >Vrienden van Deel de Natuur      

 

Heb je zin gekregen om met ons mee te gaan?  Stuur dan een berichtje naar info@deeldenatuur.nl onder vermelding van

- je naam

- aantal personen

- telefoonnummer

- workshop 100 tinten wit

- praktijkgedeelte of gehele pakket

- voorkeur voor Photoshop of Lightroom

 

De deelname is op volgorde van aanmelding, dus wees er snel bij. Heb je interesse, maar is de dag reeds vol, meld je dan aan voor de reservelijst.

Uiteraard zien we je foto's na afloop heel graag op onze site verschijnen, waarbij we deze nader zullen bespreken en van feedback voorzien.

 

 

Foto's Brigitte van Krimpen

 

 

 

Reacties

Geef een reactie