Home Blauwe reigers

Blauwe reigers

 

Blauwe reigers

door Karin Verbrugge

 

Aangezien ik in de stad woon zonder beschikking over een rijbewijs en auto, is mijn actieradius wat aan de kleine kant. Ik heb dan weer wel het geluk aan de kust te wonen met alle schoonheid en ruimte die dat biedt. Én mooie parken in de stad. En een daarvan begint aan het eind van mijn straat. Ik heb er al vele uren doorgebracht en er verschillende fotoseries kunnen maken. Dat ontstaat dan ongemerkt in de loop van de tijd. 

Zo is ook deze serie ontstaan. In het park woont een flinke reigerkolonie. In de zomer en het najaar merk je daar niet zoveel van. Dat zitten ze solitair verspreid door het park. Maar in de winter en lente des te meer. In de lente zijn ze druk bezig met het zoeken van nestmateriaal en bouwen ze hun nesten hoog in de bomen. Het is een kakofonie van geluiden. Maar de winter is wel het meest interessant. Dan zoeken zij elkaar op en zitten soms in grote groepen bij elkaar en houden ze hun bijeenkomsten van wijze oude reigers. 

Deze foto’s zijn hier een impressie van.

 

                                       Een nog jonge reiger in het voorjaar

 

Op een vroege zomerochtend met tegenlicht

 

Het is een recreatiepark en na een warme zomerdag met recreanten die gebarbecued hebben, zoekt een reiger graag tussen het afval naar etensrestjes.

 

Dit was op een hele zonnige dag, maar de reigers bevonden zich op een donkere plek in de schaduw. Met de schuifjes de contrasten nog een beetje versterkt.

 

Een creatieve fotobewerking van deze reigers in de sneeuw.

 

Een reiger blijkt behoorlijk stoffig te zijn zo bleek tijdens het uitschudden.

 

Op een mooie herfstochtend.

 

De bijeenkomst van wijze oude reigers.

 

Het is soms ook echt afzien.

 

 

 

 

 

Wil jij ook  'jouw natuur' met ons delen?  

Klik dan even door naar deze introductie van "Deel jouw Natuur" voor meer informatie, je bijdrage is welkom!

 

Neem ook eens een kijkje bij de eerdere bijdragen aan deze rubriek, heel inspirerend!

Rubrieken/Deel jouw Natuur

Reacties

  1. Erg mooi !!! Heel goed de reiger vastgelegd in een stadse park "habitat". Van elk jaargetij schitterende foto's, zelfs de foto met het afval van de bbq laat de werkelijkheid zien. Petje af !!!!

  2. Karin,

    wat een prachtige serie van de reiger(s). Laat dat voor mij ook mijn favoriete vogel zijn. Je foto's zijn een inspiratie om er wat meer proberen er uit te halen. Nogmaals een super serie, top.

    gr. peter.

Geef een reactie