Home "Chaos"- Maak jij een Make-over?

"Chaos"- Maak jij een Make-over?

 

"Chaos"- Maak jij een Make-over?

 

Het is al een tijdje wat stil rond onze rubriek “Make-over”, het leek ons daarom de hoogste tijd om hier weer eens wat nieuw leven in te blazen.

Voor deze Make-over dook Loes Belovics in haar archief. Over haar foto ‘Chaos’ vertelt ze:

Op een uiterst sombere januaridag liep ik in de duinen en viel mijn oog op deze chaos, oude maar mooi bemoste meidoorns, krom gegroeid door de wind, duindoorns die aan het eind van hun leven zijn en platgeslagen verdorde grassen.  Het geheel trok mij aan en ik probeerde in mijn beeld rust in de chaos te vinden.

Eenmaal thuis viel de foto knap tegen, weinig contrast en niet de impact die ik in gedachten had, de nabewerking in Lightroom leidde ook niet tot het gewenste resultaat.

Kort daarna begonnen we met de rubriek Make-over. Van bijna elke aangeboden foto probeerde ik wel iets te maken en ik merkte dat ik bij foto’s van anderen veel onbevangener te werk ging, ik was er immers op het moment niet bij, ik weet niet wat de fotograaf voelde bij het maken van de foto. Ik durfde daardoor veel meer te experimenteren en besloot om ook eens bij mijn eigen foto’s wat ‘brutaler’ te zijn. En zo kwam ‘ Chaos’ weer uit de kast en creëerde ik een spannend bos waar ik  best wel blij van werd!

Omdat ik het zelf écht leuk vond om met foto’s van anderen aan de slag te gaan én omdat het mij stimuleerde om ook bij mijn eigen foto’s eens verder te kijken dan een standaard bewerking, daag ik jullie uit om hetzelfde te doen, leef je eens uit op deze ‘Chaos’, wat zie jij er in, welke sfeer gaat bij jou de boventoon voeren?  Ik ben heel benieuwd en wellicht zal het ook bij jullie leiden tot een andere kijk op je eigen foto’s.”

Dat lijkt ons weer een leuke en interessante ‘thuisopdracht’ waarbij je eens fijn aan de schuifjes mag trekken. Ga jij deze chaos versterken of breng je er juist rust in?  Of popel je juist om er een geheel nieuwe creatieve draai aan te geven?  Het mag allemaal en we zijn er benieuwd naar!  

 

Originele opname "Chaos" - Loes Belovics

 

Bewerking "Chaos" - Loes Belovics

 

Heb jij zin in deze uitdaging?

  • Vraag dan bij ons het originele RAW bestand van Loes op,  dat kan via een berichtje via het contactformulier.
  • Maak jouw eigen bewerking en stuur die in het gebruikelijke DDN-formaat (max 1080 hoog / 1920 breed, max 2 MB)  per mail retour met een korte omschrijving van je bewerking, tips etc.
  • We hopen verrast te worden met een aantal geheel eigen versies en zullen die inclusief de originele foto publiceren in een voor ieder leerzaam en inspirerend artikel op onze site.

Nog niet helemaal duidelijk?  Kijk dan eens bij onze vorige  Make-over artikelen, je vindt deze onder Rubrieken/Make-Over.

 

Heb jij een foto die geschikt is om te laten bewerken?  Als je die beschikbaar wilt stellen voor een volgende editie van deze rubriek dan horen we dat graag!

 

 

Reacties

Geef een reactie