Home DDN Fotodag Jac. P. Thijssepark

DDN Fotodag Jac. P. Thijssepark

 

DDN Fotodag Jac. P. Thijssepark

Vrijdag 14 april 2023

 

Op vrijdag 14 april nodigen we jullie uit voor een fotodag in het Thijssepark, een prachtig heempark aan de rand van het Amsterdamse Bos. Het park is het hele jaar aantrekkelijk, maar vooral in het voorjaar staat het vol wilde planten en bloemen. Zeer geschikt voor macro fotografie.

Door de hoge bomen, struiken, slingerende paden, waterlopen en vele bloemen is het ook prachtig voor landschapsfotografie. Verder is het mogelijk een eekhoorn, reiger, aalscholver en andere vogels tegen te komen.

Afwisseling genoeg, al zal in de maand april de nadruk liggen op het fotograferen van bloemen zoals bosanemoon, wilde tulp, slanke sleutelbloem, kievitsbloem, eenbes, wildemanskruid  enz. Neem daar dus vooral de apparatuur voor mee. Een telelens kan ook handig zijn, want je mag het pad niet af en veel bloemen staan iets verder in het perk. Op de paden liggen steentjes, dus kniebeschermers of een soort dekentje is noodzakelijk als je laag bij de grond wilt fotograferen.

Programma: Om 9.00 uur verzamelen, even tijd voor een kennismaking en voor een kopje koffie/thee (wordt voor gezorgd) en dan gaan we rond 9.30 uur het park in om tot ca 12.30 uur te fotograferen. Dan komen we bij elkaar voor de lunch  (zelf meenemen)  en natuurlijk om ervaringen te delen en resultaten te bekijken, waarna je in de middag vrolijk verder kunt gaan zolang als je wilt en tot je geheugenkaartje vol staat met prachtige beelden.

Deze fotodag wordt begeleid door Marga Ronhaar & Elly Kruyff.

Fotodagen zijn wezenlijk verschillend van de workshops die Deel de Natuur geeft. De bedoeling is om gezellig samen te fotograferen en informatie en inspiratie te delen aangaande onze gezamenlijke hobby.

Wil je liever persoonlijke begeleiding en bijzondere beelden leren maken van deze voorjaarsbloeiers dan is de workshop “Paint in colors”  meer geschikt voor jou.

 

Wat neem je mee:

·           Camera

·           Voldoende geheugenkaartjes en accu’s

·           Objectieven: Macro, lensbaby, vintage, telezoom (voorkeur voor een wat groter bereik zoals 100-400 mm), eigen initiatief

·           Tussenringen en macroringen van je lensbaby, voorzetlenzen

·           Kleding die vies mag worden

·           Matje voor je knieën (de grindpaden kunnen erg hard zijn en je mag niet van de paden af)

·           Lunch en drinken (bij ontvangst hebben we koffie / thee)

·           Witte paraplu

·           Lampjes, gadgets

·           Eventueel een hoekzoeker als je die bezit

·           Statief mits je dit gebruikt of een kersenpittenzak.

 

Voor deze fotodag vragen we een bescheiden financiële bijdrage van € 14,50  per persoon. Deze wordt gebruikt voor het in stand kunnen houden van onze prachtige site, waar we allemaal van kunnen genieten.

Goed om te weten: Voor  “Vrienden van Deel de Natuur”  is de eerste fotodag een welkomstgeschenk, op volgende fotodagen krijgen zij 20% korting en voor de workshops geldt een korting van 10%.  Informatie over Vrienden van Deel de Natuur vind je op de site onder Over Deeldenatuur.nl >Vrienden van Deel de Natuur

 

Heb je zin gekregen om met ons mee te gaan?

Stuur dan een berichtje naar info@deeldenatuur.nl onder vermelding van

- je naam

- aantal personen

- telefoonnummer

- fotodag Jac. P. Thijssepark 14 april 2023

 

De deelname is op volgorde van aanmelding, dus wees er snel bij. We houden rekening met de kwetsbaarheid van de natuur, daarom is het  maximaal aantal deelnemers 15. 

Heb je interesse, maar is de dag reeds vol, meld je dan aan voor de reservelijst.

 

Uiteraard zien we je foto's na afloop heel graag op onze site verschijnen, waarbij we deze nader zullen bespreken en van feedback voorzien.

We hopen je te zien op 14 april en geven je onderstaand wat inspirerende foto's waarbij je wel zin móet krijgen

 

Foto's Elly Kruyff

 

Foto's Marga Ronhaar

 

Reacties

Geef een reactie