Home DDN fotodag - Paddenstoelen Dorst - VOL

DDN fotodag - Paddenstoelen Dorst - VOL

 

DDN Fotodag - Paddenstoelen Boswachterij Dorst

Zarterdag 16 oktober 2021

 

De paddenstoel is van oudsher een mysterieus verschijnsel, omgeven door geheimzinnigheid en magie, luisterend naar spannende namen als Duivelsei, Elfenbankje, Heksenboleet, Eekhoorntjesbrood, Rupsendoder en Aardster. Ze verschijnen in vele  soorten en maten, met elk hun eigen  aansprekende vormen en kleuren en zijn voor de fotograaf dan ook een onuitputtelijke bron van inspiratie.

De mogelijkheden om ze in beeld te brengen zijn legio,  niet alleen de macrolens is geschikt, ook de telelens is goed in te zetten en met groothoek breng je behalve de paddenstoel(en) eveneens het magische bos in beeld. Speel met het licht, ga creatief te werk met een vintagelens of breng de details van de zwam perfect in beeld door middel van een focus-stack.  Het kan allemaal, en er kan nog veel meer!   En dat gaan we doen op zaterdag 16 oktober!

We verzamelen om  9.30 uur op de parkeerplaats van de Boswachterij Dorst voor kennismaking en een kop koffie of thee en lopen het bos in. Je hoeft in principe niet te ver te wandelen want deze locatie is dé hotspot voor paddenstoelen, dus we verwachten ze overal volop te zien. We prikken geen eindtijd, je blijft zolang je het naar je zin hebt.

Deze dag wordt begeleid door 2 teamleden van Deel de Natuur: Loes Belovics en Brigitte van Krimpen.  Zij zijn vraagbaak voor alles wat je wilt weten en geven praktische hulp, tips en adviezen, zodat je niet alleen een gezellige dag beleeft, maar gegarandeerd ook met mooie foto's naar huis gaat.

Uiteraard zien we je foto's na afloop heel graag op onze site verschijnen, waarbij we deze nader zullen bespreken en van feedback voorzien.

In tegenstelling tot eerdere fotodagen vragen we dit jaar een financiële bijdrage.  We genieten allemaal van onze prachtige nieuwe site, maar om die in de lucht te kunnen houden hebben we inkomsten nodig.

Voor deze DDN Fotodag Paddenstoelen is de bijdrage € 14,50  per persoon, maar daarvoor krijg je zoals vermeld hulp en begeleiding van ervaren fotografen van het DDN-team én achteraf feedback op je foto's.  En last but not least:  hiermee help je mee aan het in stand houden van Deeldenatuur.nl.   Je bijdrage komt dan ook geheel ten goede aan de Stichting Deel de Natuur.

Heb je zin gekregen om met ons mee te gaan?  Stuur dan een berichtje naar info@deeldenatuur.nl onder vermelding van 

- je naam

- aantal personen

- telefoonnummer

Je ontvangt van ons dan nadere informatie. De deelname is op volgorde van aanmelding, dus wees er snel bij.

 

We hopen je te zien op 16 oktober en geven je onderstaand wat inspirerende foto's waarbij je wel zin móet krijgen ;-)

 

 

Brigitte van Krimpen

 

Klaas Brolman

 

Fons Wijering

 

Loes Belovics

 

Aart van Veldhuizen

 

Elly Kruijff

 

Jogchum Reitsma

 

Veerle de Cocq

 

Frans Batenburg

 

Boswachterij Dorst

Dorst ligt  tussen Oosterhout en Breda en wordt gekenmerkt door een grote  variatie in het gebied, hierdoor is de boswachterij bijzonder paddenstoelenrijk. Het gebied behoort tot de top tien van Nederland. In de herfst zorgen zowel de eik als zijn  Amerikaanse broertje voor prachtige kleuren in het bos. Ook berken zijn er in grote getale aanwezig, dé plek waar je de meest bekende sprookjes paddenstoel kunt vinden, de rode met witte stippen en uiteraard nog vele andere bijzondere soorten.

Reacties

Geef een reactie