Home DDN fotodag - Siberische grondeekhoorns - VOL

DDN fotodag - Siberische grondeekhoorns - VOL

Deze fotodag is volgeboekt

DDN fotodag – Siberische grondeekhoorns

Vrijdag 15 oktober 2021

  

In het Tilburgse Wandelbos leeft een populatie Siberische grondeekhoorns. Waar deze aaibare exoten precies vandaan gekomen zijn, daar gaan vele verhalen over, maar het meest waarschijnlijk is dat ze bij de sluiting van het voormalige Burgers Dierenpark zijn ontsnapt toen een kist vol eekhoorntjes kapot viel. Hoe dan ook, ze hebben zich sindsdien met succes in Tilburg gevestigd, verspreiden zich daarbij niet invasief en hebben geen negatief effect op inheemse soorten, dus ze zijn er welkom.

Voor wandelaars en fotografen zijn deze kleine rakkers een lust voor het oog, ze rennen vrolijk door het bos en zijn niet al te schuw. Rond eind oktober/begin november gaan ze in hun ondergrondse hol in winterslaap en voor die tijd zie je ze hun wangzakken volproppen met o.a. beukennootjes, eikels en bladeren om een wintervoorraad aan te leggen.

Op dat moment,  op vrijdag 15 oktober,  wanneer ook de eerste herfstkleuren zich aandienen, gaan wij het bos in om deze leuke ‘chipmunks’ te fotograferen. 

We verzamelen om 10.00 uur  voor kennismaking en een kop koffie of thee en gaan vervolgens het bos in waar we de Siberische grondeekhoorntjes al snel zullen tegenkomen. Voor het fotograferen is een telezoomlens heel handig. We prikken geen eindtijd, je blijft zolang je het naar je zin hebt.

Deze dag wordt begeleid door 2 teamleden van Deel de Natuur: Loes Belovics en Brigitte van Krimpen.  Zij zijn vraagbaak voor alles wat je wilt weten en geven praktische hulp, tips en adviezen, zodat je niet alleen een gezellige dag beleeft, maar gegarandeerd ook met mooie foto's naar huis gaat.

Uiteraard zien we je foto's na afloop heel graag op onze site verschijnen, waarbij we deze nader zullen bespreken en van feedback voorzien.

In tegenstelling tot eerdere fotodagen vragen we dit jaar een financiële bijdrage.  We genieten allemaal van onze prachtige nieuwe site, maar om die in de lucht te kunnen houden hebben we inkomsten nodig.

Voor deze DDN Fotodag Siberische grondeekhoorns is de bijdrage € 14,50  per persoon, maar daarvoor krijg je zoals vermeld hulp en begeleiding van ervaren fotografen van het DDN-team én achteraf feedback op je foto's.  En last but not least:  hiermee help je mee aan het in stand houden van Deeldenatuur.nl.   Je bijdrage komt dan ook geheel ten goede aan de Stichting Deel de Natuur.

Heb je zin gekregen om met ons mee te gaan?  Stuur dan een berichtje naar info@deeldenatuur.nl onder vermelding van 

- je naam

- aantal personen

- telefoonnummer

Je ontvangt van ons dan nadere informatie. De deelname is beperkt tot max. 10 personen en gaat op volgorde van aanmelding, dus wees er snel bij, want vol=vol.

We hopen je te zien op 15 oktober en geven je onderstaand wat inspirerende foto's waarbij je wel zin móet krijgen ;-)

 

Loes Belovics

 

Doris Henriquez

 

Mathijs Frenken

 

Doris Henriquez

 

Loes Belovics

 

Brigitte van Krimpen

 

Lia Brinkman

 

Loes Belovics

 

 

Reacties

Geef een reactie