Home DDN fotodag - Paddenstoelen Horsterwold - Gaat helaas niet door

DDN fotodag - Paddenstoelen Horsterwold - Gaat helaas niet door

 

DDN Fotodag - Paddenstoelen Horsterwold

Zaterdag 2 oktober 2021

 

Deze fotodag is helaas gecancelled

 

De paddenstoel is van oudsher een mysterieus verschijnsel, omgeven door geheimzinnigheid en magie, luisterend naar spannende namen als Duivelsei, Elfenbankje, Heksenboleet, Eekhoorntjesbrood, Rupsendoder en Aardster. Ze verschijnen in vele  soorten en maten, met elk hun eigen  aansprekende vormen en kleuren en zijn voor de fotograaf dan ook een onuitputtelijke bron van inspiratie.

De mogelijkheden om ze in beeld te brengen zijn legio,  niet alleen de macrolens is geschikt, ook de telelens is goed in te zetten en met groothoek breng je behalve de paddenstoel(en) eveneens het magische bos in beeld. Speel met het licht, ga creatief te werk met een vintagelens of breng de details van de zwam perfect in beeld door middel van een focus-stack.  Het kan allemaal, en er kan nog veel meer!   En dat gaan we doen op zaterdag 2 oktober!

We verzamelen om  9.30 uur bij het Horsterwold nabij Zeewolde voor kennismaking en een kop koffie of thee en lopen het bos in. Je hoeft in principe niet te ver te wandelen want deze locatie is dé hotspot voor paddenstoelen, dus we verwachten ze overal volop te zien. We prikken geen eindtijd, je blijft zolang je het naar je zin hebt.

Deze dag wordt begeleid door 2 teamleden van Deel de Natuur: Loes Belovics en Brigitte van Krimpen.  Zij zijn vraagbaak voor alles wat je wilt weten en geven praktische hulp, tips en adviezen, zodat je niet alleen een gezellige dag beleeft, maar gegarandeerd ook met mooie foto's naar huis gaat.

Uiteraard zien we je foto's na afloop heel graag op onze site verschijnen, waarbij we deze nader zullen bespreken en van feedback voorzien.

In tegenstelling tot eerdere fotodagen vragen we dit jaar een financiële bijdrage.  We genieten allemaal van onze prachtige nieuwe site, maar om die in de lucht te kunnen houden hebben we inkomsten nodig.

Voor deze DDN Fotodag Paddenstoelen is de bijdrage € 14,50  per persoon, maar daarvoor krijg je zoals vermeld hulp en begeleiding van ervaren fotografen van het DDN-team én achteraf feedback op je foto's.  En last but not least:  hiermee help je mee aan het in stand houden van Deeldenatuur.nl.   Je bijdrage komt dan ook geheel ten goede aan de Stichting Deel de Natuur.

Heb je zin gekregen om met ons mee te gaan?  Stuur dan een berichtje naar info@deeldenatuur.nl onder vermelding van 

- je naam

- aantal personen

- telefoonnummer

Je ontvangt van ons dan nadere informatie. De deelname is op volgorde van aanmelding, dus wees er snel bij.

 

We hopen je te zien op 2 oktober en geven je onderstaand wat inspirerende foto's waarbij je wel zin móet krijgen ;-)

 

Brigitte van Krimpen

 

Gonnie van de Schans

 

Loes Belovics

 

Cocky Anderson

 

Fons Wijering

 

Lia Hulsbeek

 

Tineke van Persie

 

René Vos

 

Horsterwold - Zeewolde

De provincie Flevoland is waarschijnlijk het rijkste paddenstoelen gebied van Nederland. Er komen hier meer soorten voor dan op de Veluwe, in Zuid-Limburg of waar dan ook. Vooral in het Horsterwold bij de gemeente Zeewolde komen honderden verschillende soorten voor en elk jaar worden er wel nieuwe zeldzame soorten ontdekt. Dit komt omdat de  bodem van Flevoland buitengewoon vruchtbaar is. Juist omdat hier eeuwenlang water heeft gestaan, is de bodem verzadigd van slib en bijzonder kalkrijk. Dat is het geheim van Flevoland. Daar groeit bijna alles op.

Reacties

Geef een reactie