Home DDN fotodag - Paddenstoelen Spanderswoud - VOL

DDN fotodag - Paddenstoelen Spanderswoud - VOL

 

DDN Fotodag - Paddenstoelen Spanderswoud

Zaterdag 30 oktober 2021

 

 

De paddenstoel is van oudsher een mysterieus verschijnsel, omgeven door geheimzinnigheid en magie, luisterend naar spannende namen als Duivelsei, Elfenbankje, Heksenboleet, Eekhoorntjesbrood, Rupsendoder en Aardster. Ze verschijnen in vele  soorten en maten, met elk hun eigen  aansprekende vormen en kleuren en zijn voor de fotograaf dan ook een onuitputtelijke bron van inspiratie.

De mogelijkheden om ze in beeld te brengen zijn legio,  niet alleen de macrolens is geschikt, ook de telelens is goed in te zetten en met groothoek breng je behalve de paddenstoel(en) eveneens het magische bos in beeld. Speel met het licht, ga creatief te werk met een vintagelens of breng de details van de zwam perfect in beeld door middel van een focus-stack.  Het kan allemaal, en er kan nog veel meer!   En dat gaan we doen op zaterdag 30 oktober!

We verzamelen om  10.00 uur bij het Spanderswoud te Hilversum voor kennismaking en een kop koffie of thee en lopen het bos in. Je hoeft in principe niet te ver te wandelen want deze locatie is dé hotspot voor paddenstoelen, dus we verwachten ze overal volop te zien. We prikken geen eindtijd, je blijft zolang je het naar je zin hebt.

Deze dag wordt begeleid door 2 teamleden van Deel de Natuur: Loes Belovics en Brigitte van Krimpen.  Zij zijn vraagbaak voor alles wat je wilt weten en geven praktische hulp, tips en adviezen, zodat je niet alleen een gezellige dag beleeft, maar gegarandeerd ook met mooie foto's naar huis gaat.

Uiteraard zien we je foto's na afloop heel graag op onze site verschijnen, waarbij we deze nader zullen bespreken en van feedback voorzien.

In tegenstelling tot eerdere fotodagen vragen we dit jaar een financiële bijdrage.  We genieten allemaal van onze prachtige nieuwe site, maar om die in de lucht te kunnen houden hebben we inkomsten nodig.

Voor deze DDN Fotodag Paddenstoelen is de bijdrage € 14,50  per persoon, maar daarvoor krijg je zoals vermeld hulp en begeleiding van ervaren fotografen van het DDN-team én achteraf feedback op je foto's.  En last but not least:  hiermee help je mee aan het in stand houden van Deeldenatuur.nl.   Je bijdrage komt dan ook geheel ten goede aan de Stichting Deel de Natuur.

Goed om te weten:  Als Vriend van Deel de Natuur krijg je de eerste fotodag als welkomstgeschenk  aangeboden!  Voor alle volgende dagen geldt een korting van 20%  (met uitzondering van workshops en 'fotodagen special').  Meer informatie over Vrienden van Deel de Natuur vind je hier .

Heb je zin gekregen om met ons mee te gaan?  Stuur dan een berichtje naar info@deeldenatuur.nl onder vermelding van 

- je naam

- aantal personen

- telefoonnummer

Je ontvangt van ons dan nadere informatie. De deelname is op volgorde van aanmelding, dus wees er snel bij.

 

We hopen je te zien op 30 oktober en geven je onderstaand wat inspirerende foto's waarbij je wel zin móet krijgen ;-)

 

Klaas Brolman

 

Gonnie van der Schans

 

Lia Hulsbeek Brinkman

 

Brigitte van Krimpen

 

Loes Belovics

 

Fons Wijering

 

Jogchum Reitsema

 

René Vos

 

Frans Batenburg

 

Het Spanderswoud is een bos wat volop in beweging is, daar al het dode hout mag blijven liggen om als schuilplaats te dienen voor kleine dieren en mossen. Dat betekent een waar eldorado voor de paddenstoelen die daar in de herfst in groten getale te vinden zijn.

 

 

 

Reacties

Geef een reactie