Home Wat je met blaadjes allemaal kunt doen...

Wat je met blaadjes allemaal kunt doen...

 

Wat je met blaadjes allemaal kunt doen...

door Nel TalenDe herfst is wel een heel mooi seizoen om te gaan fotograferen. Het licht wordt zachter en warmer, de dagen worden korter. De bossen kleuren geweldig! Die kleurschakering van de bladeren zijn een diversiteit van warme kleuren geel, oranje, rood en bruin. Voor menig natuurfotograaf een heerlijk seizoen om er op uit trekken.

Doordat loofbomen hun blad in de herfst laten vallen voorkomt dat het uitdrogen van de bomen in de winter door te weinig vocht. Niet lang zal het duren voordat de koude nachten zich steeds meer gaan aandienen en de bomen kaler worden. Er zal spoedig geen blad meer aan de bomen zitten en dan duikelen we de wintermaanden in.

Maar zover is het nog niet!

Met de herfst denk je natuurlijk allereerst aan paddenstoelen en mooie zonneharpen. Maar ook met iets simpels zoals bladeren is het leuk fotograferen.

Elk jaar ben ik wel bezig met die mooie herfstkleuren en bladeren te fotograferen. Hierbij laat ik een aantal voorbeelden zien om je te inspireren eens anders met dit onderwerp aan de slag te gaan. Hier zie je een aantal foto's waarbij ik beweging, of te wel Intentional Camera Movement, heb ingezet. Maar je kunt ook aan spiegeling in het water denken of bladeren op een lightpad leggen en daarmee gaan experimenteren. Ook zie je een paar voorbeelden van dubbele belichting, zo uit de camera en bewerkt met Photoshop.
 

Ik wens je veel fotografie plezier in die mooie herfstdagen!

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar mijn fotografie, neem dan ook eens een kijkje op mijn website https://www.neltalen.nl/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil jij ook  'jouw natuur' met ons delen?  

Klik dan even door naar deze introductie van "Deel jouw Natuur" voor meer informatie, je bijdrage is welkom!

 

Neem ook eens een kijkje bij de eerdere bijdragen aan deze rubriek, heel inspirerend!

Rubrieken/Deel jouw Natuur

 

Reacties

  1. Wat een prachtige creaties van foto's. Het lijkt wel of je schildert met je camera.
    Ook je website, wat een prachtige foto's kan ik het niet noemen, maar kunstwerkjes, dat zijn het!
    Erg mooi gedaan... Ik blijf me afvragen... hoe doe je dat toch!
    Chapeau!

Geef een reactie