Home Fly like an Eagle

Fly like an Eagle

 

Fly like an Eagle

door Arjo van Dijk

 

Sinds 2009 fotografeer ik, puur hobbymatig. Fotograferen geeft mij ontspanning en biedt contact met de natuur. Veel disciplines heb ik uitgeprobeerd, maar ik bleef toch altijd bij macrofotografie hangen. Toch zocht ik iets anders. Toen ik begin vorig jaar de gelegenheid kreeg om te vliegen met een drone, ging er een wereld voor mij open. Weg met de beperkte standpunten, de vrijheid tegemoet. Fly like an Eagle.

Dezelfde week heb ik een drone besteld, te weten de DJI MINI II. Een machtig leuke drone met een prima camera. Het grote voordeel van dit type drone is, dat je geen vliegbewijs nodig hebt. Dit komt namelijk omdat de drone lichter dan 250 gram weegt, 249 gram om precies te zijn. Een groot voordeel dus. 

In Nederland mag je op veel plaatsen vliegen, maar ook op veel plaatsen niet! Hiervoor is de GoDrone app handig, die geeft aan waar je wel en niet mag vliegen.

De belangrijkste eigenschap van het fotograferen met een drone is voor mij de vrijheid. Geen beperkingen meer of vechten om het beste plekje om die ene mooie foto te maken. Nee, je vliegt er gewoon naar toe. Daarnaast is het landschap van bovenaf heel anders. Het is zeker geen vervanging voor reguliere landschapsfotografie, maar het is een aanvulling. En geeft totaal andere beelden. Hoe gaaf is het als je boven de (grond)mist kan gaan vliegen. Magisch kan ik uit eigen ervaring vertellen.

Het vliegen met een drone is niet moeilijk, hoewel ervaring je wel helpt. Tijdens een van mijn eerste vluchten was mijn batterij niet toereikend meer om terug te vliegen. De drone maakte een noodlanding tussen de koeien met bijbehorende koeienvlaaien natuurlijk. Hekje klimmen, de vlaaien ontwijken en slootje springen was mijn deel om de drone terug te vinden. Gelukkig geeft de drone in dergelijke gevallen de exacte locatie van de drone en via Google Maps is hij vrij eenvoudig terug te vinden. Maar voorkomen is beter dan genezen, dus ik let nu goed op of mijn batterij nog vol genoeg is om terug te komen.

Ik heb al veel mooie gebieden vast kunnen leggen. Gebieden die hun schoonheid pas vrijgeven als je ze van bovenaf bekijkt. Vormen en structuren worden door een drone genadeloos blootgegeven en geeft een nieuwe kijk op onze aarde. Een blik op ons landschap door de ogen van een vogel. Like an Eagle dus. Machtig mooi en zeker aan te raden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil jij ook  'jouw natuur' met ons delen?  

Klik dan even door naar deze introductie van "Deel jouw Natuur" voor meer informatie, je bijdrage is welkom!

 

Neem ook eens een kijkje bij de eerdere bijdragen aan deze rubriek, heel inspirerend!

Rubrieken/Deel jouw Natuur

 

Reacties

 1. Levert zeker een totaal andere kijk op ons landschap zo vanuit de lucht. Zitten hele fraaie op namens bij . En heel verrassend wat voor een beelden de kleine camera aan de drone oplevert .
  Blijf ons verrassen met de wonderlijke wereld vanuit je drone .

  Groetjes Frans

 2. Dit is weer eens wat anders dan een vogeltje op een tak. Schitterende foto's, niet alleen kwalitatief maar ook prachtig van kleur, locaties en uitsnede. Werkelijk top. Bedankt daarvoor.

  gr. peter

 3. Stuk voor stuk prachtige beelden waar ik zelf stiekem een beetje jaloers op ben. Samen met de fijne tekst een pakkend artikel. Complimenten Arjo en dank dat je dit met ons wilde delen.

 4. Wat een fantastische beelden Arjo, zo zien we ons landschap zoals we dat zelf nooit kunnen zien, fascinerend, Ik kan me goed voorstellen dat je van deze vrijheid echt kunt genieten en ik geniet met je mee!

 5. Een heel bijzondere special met een interessant verhaal, goede titel en indrukwekkend mooie foto's. Het enige wat ik mis zijn onderschriften bij de foto's waarbij je aangeeft wat en waar het is. Misschien zou je dat in overleg met Loes en Brigitte nog kunnen aanpassen.
  Met vriendelijke groet, Leo Vogelenzang.

Geef een reactie