Home Portfolio Sandra Kuijvenhoven

Portfolio Sandra Kuijvenhoven

Portfolio Sandra Kuijvenhoven

 

Hoe ben je begonnen met fotografie?   

Als 17 jarige  ging ik in Zwitserland werken en nam een eenvoudige camera mee. Tijdens de vrije uren struinde ik de mooie natuur af en vond het leuk om dit vast te leggen. Meestal maakte ik alleen tijdens vakanties wat foto’s.. Ik deed maar wat en had geen technische kennis. Eenmaal in Nederland richtte ik me vooral op macrofotografie en was niet zo met landschapsfotografie bezig. Toen ik een paar jaar geleden naar Tromsø  ging om het Noorderlicht te fotograferen raakte ik verkocht aan landschapsfotografie. In Nederland was ik daarna vaak op het strand te vinden tijdens de zonsondergang, nog even net uit je werk wat schieten hierdoor leerde ik  goed schakelen en kijken. Ik trakteerde mezelf op een fullframe camera en filters. Nadat ik 2019 in Menorca op fotokamp ben geweest is alles in een sneltrein vaart gegaan. Ik had de fotovibes nóg meer te pakken en ging workshops volgen om me in de techniek te verdiepen. Elke keer geeft het mij weer de uitdaging iets moois te maken met de omstandigheden die er op dat moment zijn.

 

Waarom speciaal natuurfotografie?

Natuur geeft mij rust en er valt buiten zoveel moois te ontdekken, in de natuur voel ik me fijn en op mijn plek... Het één zijn met de omgeving, de wind, warmte, kou, geur en geluiden. Op een berg te staan met de Melkweg  boven je hoofd of volledig in het water zakken tijdens een lange sluitertijd opname aan zee  dit zijn de dingen waarvan ik geniet. Het gaat om de belevenis voor mij. Elk moment en elke omstandigheid geven iets unieks. Het noorderlicht  boven de fjorden of de prachtige kleuren van een zonsondergang de natuur heeft altijd wat bijzonders te bieden en daar moeten we zuinig op zijn, we zijn er tenslotte een onderdeel van en die schoonheid, dit wil ik graag vastleggen en delen.

 


Wat zijn voor jou de belangrijkste factoren om tot een geslaagde foto te komen?

Om tot voor mij een geslaagde foto te komen moet ik het ervaren en het vooral zien! Maar dan ben ik er nog niet want ik ben niet snel tevreden met een opname. Op het moment dat ik de compositie heb gekozen en alles valt daarbij samen, licht, lucht en sfeer en dat wauw-moment wat ik dan ervaar, dan zit ik dichtbij een geslaagde foto..

 

Wat is jouw mooiste fotomoment ooit?

Voor mij bestaat er niet specifiek 1 mooiste fotomoment ik heb er meerdere, bij mij gaat het om de beleving en de ervaring op dat moment. Soms kom je bij de kust aan en trekt het toch opeens open, dat zijn wel traktatiemomenten. Of heb je een beeld in gedachten en kun je dit na er veel te zijn geweest uiteindelijk maken. Het fotograferen van het noorderlicht was zeker een van de momenten om nooit te vergeten!

 

Waardoor laat jij je inspireren?

Ik haal mijn inspiratie voornamelijk uit de natuur; wat vind ik mooi en wat wil ik vastleggen? Voor mij in Nederland is dat voornamelijk de kust. Dan ga ik scouten en informatie verzamelen. Ook kijk ik naar beelden van anderen via social media of boeken en krijg dan ideeën.. Uitzoeken en plannen hoe een bepaalde foto is gemaakt en deze net even anders vastleggen geeft mij een uitdaging. Vooral door veel op pad te zijn en te oefenen kom ik erachter wat wel of niet werkt en welke gebieden en bepaalde opnames mij inspireren.

 

Wat staat er nog hoog genoteerd op je wishlist?

Er zijn nog zo ontzettend veel mooie natuurgebieden zowel in Nederland als in het buitenland mijn wishlist is eigenlijk oneindig….   De kust -en zeegebieden fascineren mij enorm. Zandvlaktes en rots gebieden vind ik prachtig. Gebieden met gebergte trekken me ook erg aan. Maar vooral het kunnen blijven doen van deze hobby!

 

Zen

 

Petten aan zee

 

Pont d'en Gil

 

The green dance

 

Creamy Croc

 

Untouched 

 

One of those evenings

 

Drama Queen

 

Cloud wave

 

Maasvlakte

 

Dutch weather in the winter

 

Alone

 

 

Tip:  Neem ook eens een kijkje bij de andere  inspirerende portfolio's

Reacties

 1. Fantastische portfolio Sandra. Leuk te weten hoe en waar andere fotografen hun
  inspiratie vandaan halen. Je begeleidende foto's zijn prachtig. Ben best wel jaloers
  zou ook wel wat dichter bij het strand willen wonen, dat trekt me enorm.

 2. Wat leuk om je door jouw verhaal wat beter te leren kennen Sandra. En het verrast me niet dat je tekst vergezeld gaan van prachtige beelden, zoals we die al kennen van je uploads hier bij Deel de Natuur. Stuk voor stuk uitstekende en weloverwogen composities in fraaie en natuurlijke kleuren.
  Dank voor het mogen genieten van jouw portfolio.

 3. Geweldige mooie foto's laat je ons zien. Alles klopt de setting, het licht de fijne scherpte. Een genot om naar te kijken en een inspiratie voor mij.

  gr. Peter

 4. Geweldige mooie foto's laat je ons zien. Alles klopt de setting, het licht de fijne scherpte. Foto's die met zorg zijn gemaakt. Een genot om naar te kijken en een inspiratie voor mij.

  gr. Peter

Geef een reactie