Home Thema van de maand mei - Duik eens in je archief

Thema van de maand mei - Duik eens in je archief

Thema van de maand Mei – Duik eens in je archief!

 Zoals jullie weten is  archiefmateriaal in ons Maandthema altijd van harte welkom,  alleen in het thema van April ‘In en rond het huis’ stond er in de spelregels dat de foto’s ook echt in deze periode gemaakt moesten zijn. We realiseren ons dat er nog steeds beperkingen zijn om er op uit te gaan en dat je in deze mooie Mei-maand niet alles zult kunnen fotograferen wat je zou willen. Daarom pakken we het nu eens anders aan:

Duik eens in je archief!

Zoek eens op wat je in al die andere Mei-maanden gefotografeerd hebt,  je zult vergeten pareltjes tegenkomen,  je zult worden uitgedaagd om een foto van jaren geleden eens opnieuw te bewerken en wie weet tot welke verrassingen dat leidt, je zult onderwerpen en plekjes ontdekken waar je in jaren niet meer aan hebt gedacht, en dat alles zorgt voor enorm veel inspiratie voor alle Mei-maanden die nog gaan komen,  dus maak plannen,  maak in gedachten droomreizen en geniet aan het eind van de maand op onze site van een prachtig overzicht van een van de mooiste maanden van het jaar, een overzicht dat we met zijn allen hebben gemaakt, waar we trots op mogen zijn en waar uit we volop inspiratie kunnen halen! Normaal gesproken plaatsen we ter inspiratie een aantal foto’s, dat doen we nu niet,  die inspiratie heb je namelijk al in huis,  in jouw eigen archief! We hebben wel wat spelregels bedacht: Op bijvoorbeeld 5 mei mag je alleen foto’s uploaden die gemaakt zijn op 5 mei van elk willekeurig jaar.  En dus op 16 mei alleen maar foto’s van 16 mei, en op 21 mei alleen maar van 21 mei etc. etc.  Misschien gaat het jou wel lukken om op alle 31 dagen een of twee foto’s in te sturen? Samengevat: 

  • Je kunt inzenden vanaf 1 mei
  • Maximaal twee foto’s per dag
  • De dag waarop je inzendt moet overeenkomen met de dag waarop de foto gemaakt is (voorbeeld: Op 5 mei stuur je alleen foto’s in die op 5 mei van een willekeurig jaar gemaakt zijn)
  • De foto moet voorzien zijn van Exif-gegevens waaruit de datum van opname blijkt
  • Kies  bij het uploaden van je foto voor Categorie 01 – Thema van de maand

  

Knipsel kalender

 

Na afloop van de maand Mei wordt de winnaar bepaald door het geven van stemmen/duimpjes.  

De winnende foto staat daarna een maand lang in de spotlights, krijgt extra aandacht op Facebook  en bij Kamera Express én maakt kans op een mooie prijs! 

Uit de winnaars van de maandthema’s wordt namelijk een overall winnaar gekozen!

     

Reacties

Geef een reactie