Home Verslag DDN fotodag Paddenstoelen Dorst

Verslag DDN fotodag Paddenstoelen Dorst

 

Verslag DDN fotodag Paddenstoelen Boswachterij Dorst

16 oktober 2021

 

Op zaterdag 16 oktober mochten we, Brigitte van Krimpen en Loes Belovics,  12 enthousiaste deelnemers verwelkomen om samen een dag Paddenstoelen te fotograferen in de Boswachterij Dorst.  In de voorgaande periode viel er gelukkig genoeg neerslag waardoor de paddenstoeltjes eindelijk 'als paddenstoelen uit de grond schoten' en op de dag zelf scheen er af en toe een vriendelijk zonnetje. 

En de deelnemers, die hadden er zin in!

 

 

Zoals we dat wel vaker doen in een verslag van een fotodag laten we ook hier de deelnemers aan het woord, zij laten je graag meegenieten van hun positieve ervaringen.

 

Irene van der Vlies

Voor het eerst mee geweest met de wandel-fotografeer dag naar Dorst NB. Wat een leuke dag heb ik gehad. Het weer was prachtig en de begeleiding van Brigitte en Loes was geweldig. Ik heb veel geleerd deze dag en ga proberen om met deze kennis mijn paddenstoelenfoto's op een hoger peil te brengen. Hartelijk dank voor alle uitleg en aanwijzingen.

 

Cora Willemse

Deze foto heb ik afgelopen week gemaakt tijdens de paddenstoelen workshop. Met het blote oog kun je deze bijna niet zien. Zoekend op de grond kwamen ze te voorschijn. Ik hoop dat deze het haalt op de site. Het blijft moeilijk om scherp te stellen.

 

Annemarie Kesseling

Ook voor mij de eerste keer dat ik meeging met een activiteit van Deel de natuur, en ook de eerste keer dat ik op deze site iets upload. Het was leuk om met gelijkgestemden bezig te zijn met fotografie en wat ervaringen uit te kunnen wisselen. Dank Loes en Brigitte voor jullie enthousiasme en het delen van nieuwe ideeën/inzichten. Het paddenstoelenseizoen begint nog maar net, dus ik ga één en ander zeker nog beter uitwerken. Voor mij was het echt weer even inkomen maar het begin is er.

 

Yolanda Rook 

Samen, samen gewerkt, samen lol, samen blij met het resultaat 

De eerste keer dat ik meeging met een activiteit van Deel de Natuur, wat was het leuk en leerzaam. Brigitte en Loes zo enthousiast, zo behulpzaam - veel geleerd. Als ik een paddenstoel zie ben ik helemaal blij, gefocust op de paddenstoel - scherpstellen en klik, wat heb ik vandaag geleerd kijk goed naar de omgeving, welke sfeer wil je creëren, zijn er afleidende elementen in beeld, heb je goed scherp gesteld - makkelijk is het zeker niet - maar o, wat was het leuk!

 

Jacqueline Mulders

2 kleine amethystzwammetjes gefotografeerd tijdens de DDN dag in Dorst. Voor mij de 1e keer om op deze manier paddenstoelen te fotograferen. Was weer leuk om zo samen met onze hobby bezig te zijn en nieuwe dingen te leren.

 

Marry van der Geest

Zo ik ga het erop wagen, mijn 1e foto op de site van DDN. Wat getwijfel over of en welke foto ik zou uploaden. Het mooie groene insect is voor mij uiteindelijk de reden dat ik deze foto gekozen heb.

 

Rob Wouterson

Vandaag (zaterdag 16 oktober) aan een leuke DDN-fotodag in Boswachterij Dorst deelgenomen, waarbij de macrolens de hoofdrol speelde. Het was mijn eerste ervaring in "paddenstoelen fotografie", hetgeen een hele uitdaging is. Maar met de hulp en aanwijzingen van Brigitte en een mededeelnemer er toch iets van kunnen maken, waarvoor hartelijk dank. Er waren heel wat soorten paddenstoelen te vinden, maar dat vergt wel wat oefening om ze te zien en om een mooie compositie te maken..

 

                                                                       Yolanda Rook 

Geleerd te kijken naar de omgeving, de achtergrond, kijken, kijken. We vonden deze Oorlepelzwam - groeiend op een dennenappel - ik heb deze op de grond gelegd, net naast het pad en direct een rustige achtergrond. Nog andere dingen geprobeerd als blaadjes ervoor, erachter en eromheen maar uiteindelijk vond ik dit het mooiste - totale aandacht voor deze bijzondere paddenstoel die ik nog nooit eerder gezien had.

 

 

Natascha Verbij

Mini paddenstoeltje tussen de herfstbladeren, klein maar fijn. gefotografeerd tijdens de ddn dag in Boswachterij Dorst.

 

Loes Belovics

Ik heb zelf weinig gefotografeerd tijdens deze DDN fotodag, want het was erg leuk en dankbaar om de deelnemers op weg te helpen. Maar in de loop van de middag heb ik toch even mijn camera op de mooie Rechte koraalzwammen gericht. Door het inzetten van de Helioslens met vrij open diafragma geen ragscherpe koraalzwam, maar ik ging dan ook voor de typische zachte sfeer van de Helios.

 

Brigitte van Krimpen

Ik was dolblij dat ik deze enkele hazenpoot heb gevonden tijdens deze fotodag en ik denk dat ook elke deelnemer er een beeld van gemaakt heeft. Zo leuk om mensen te kunnen helpen met tips en vooral om dan achteraf al die verschillende beelden te mogen zien. Uiteraard heb ik zelf ook nog even een poging gewaagd, daar deze schoonheid hoog op de bucketlist stond.

 

 

 

 

 

Reacties

Geef een reactie