Home Thema van de maand november - Sprookjesbos

Thema van de maand november - Sprookjesbos

 

Het thema van de maand november is "Sprookjesbos"

 

Er was eens….

En dan begint er een verhaal, een sprookje. Het neemt je mee een wereld in waar de fantasie wordt geprikkeld. Huisjes van snoep, zevenmijlslaarzen en wakker worden gekust door een kikker.

Geloof jij nog in sprookjes en fantasie? Wij soms wel. Soms word je geraakt door een mooi verhaal of gedicht. Zorgvuldig gekozen woorden die je meevoeren naar een wereld waarin je even alles kunt vergeten, even wegdromen. Ook beelden en/of foto’s kunnen die sfeer oproepen.

Hoe kun je nu zelf een sfeer fotograferen die deze fantasiegedachten prikkelen en je meevoeren naar het land van feeën, elfen en kabouters?

Als je kijkt naar dit soort foto’s zie je vaak dat licht hierin een grote rol speelt. Mooie zonneharpen door een bos, het blauwe, beetje mistachtige licht of het warme licht van de late herfstzon. Allemaal ingrediënten die ervoor kunnen zorgen dat de kijker zich in waant  in een sprookjesbos.

Ga op avontuur en betover ons met beelden van jouw sprookje. Zoals gebruikelijk zijn ook beelden uit je archief welkom.

Om mee te doen kies je bij het uploaden van je foto voor Categorie 01 – Thema van de maand

 

We geven je nog een inspirerende tip:   

In het boek Veluwse verkenningen  van onze partner  KNNV Uitgeverij neemt  schrijver-publicist Wim Huijser je mee op ruim twintig verkenningstochten over de  bosrijke Veluwe. Wat maakt de Veluwe zo bijzonder? Huijser bezoekt boeiende uithoeken van de Veluwe, waaronder prachtige sprookjesbossen,  op zoek naar de ziel van het landschap.

Je maakt kans dit mooie boek te winnen!  Word dan  Vriend van Deel de Natuur,  we mogen namelijk een exemplaar van dit prachtige boek verloten onder de Vrienden van Deel de Natuur

 

We zijn weer benieuwd naar jullie sprookjesachtige inzendingen voor dit nieuwe thema. Hieronder kun je nog wat inspiratie opdoen:

 

                                                    Spooky - Cocky Anderson

 

Still hanging - Tineke van Persie

 

Herfst op zijn mooist - Doris Henriquez

 

Spiegeling - Klaas Brolman

 

Beam me up, Scotty - Klaas Brolman

 

Kleurenfeestje - Loes Belovics

 

Mistige ochtend - Marjo Snellenburg

 

Morning has broken - Roelie Steinmann

 

Onder de bomen - Ria Groot Zevert

 

Speulderbos in herfstsfeer - Piet Haaksma

 

 

Na afloop van de maand wordt de winnaar bepaald door het geven van stemmen/duimpjes.  

De winnende foto krijgt een plekje in de spotlights, extra aandacht op Facebook en bij Kamera Express én maakt kans op een mooie prijs! 

Uit de winnaars van de maandthema’s wordt namelijk een overall winnaar gekozen!

 

 

 

 

Reacties

Geef een reactie