Home Verslag DDN Workshop - Paint in colors

Verslag DDN Workshop - Paint in colors

 

Verslag DDN Workshop - Paint in colors

Vrijdag 22 april 2022

 

Als het eenmaal voorjaar wordt en de eerste bloemen de kop op steken begint het bij menig macrofotograaf te kriebelen. Maar hoe ga je die bloemen nu eens “anders” vastleggen dan in voorgaande jaren? Alle deelnemers van onze workshop “Paint in colors” vroegen zicht dit eigenlijk wel een beetje af. Als je naar hun foto’s kijkt in dit verslag zal je zien dat die vraag goed beantwoord werd, ze hebben allemaal prachtig met licht en kleuren geschilderd.

We begonnen de dag al vroeg om 6.30 uur bij de ingang van het Jac. P. Thijssepark te Amstelveen met  koffie of thee en een stroopwafel. Het weer was perfect, fijn zacht licht, gevolgd door een heerlijk zonnetje later in de ochtend. Eenmaal in het park gaven we een inleiding over hoe je nu precies kan schilderen met je camera en het belang van kleurenharmonie, waarna iedereen enthousiast en met veel individuele begeleiding aan de slag ging. In de praktijk betekende dat vooral languit op de grond liggen met een zo’n laag mogelijk camerastandpunt.

De deelnemers laten zoals gebruikelijk weer hun mooiste resultaten zien en geven daarbij veelal een impressie van de dag, we delen ze graag in dit verslag.

 

 

 

 

Verstoppertje spelen – Petra van der Zande

"Wat ligt daar nu allemaal op de grond?" Dat zal dit insectje gedacht hebben tijden de workshop "Paint in colors", waarbij bijna iedereen languit op zijn of haar buik lag. Leerzame ochtend waarbij de kreten als: lager schieten door de vegetatie, goed kijken, te rommelig, te weinig "schilderen", je om de oren vlogen. Veel positieve feedback gehad.

 

 

Gele anemoon - Jan van Gastel

Dit was het eerste bloempje dat ik fotografeerde tijdens de workshop 'Painting in colors'. Niet het gaafste bloempje van die soort dat er stond, wat klein uitgevallen en een beetje beschadigd, maar niet minder mooi. En in elk geval goed gepositioneerd voor een foto.

 

 

Sleutelbloem  - Ria Groot Zevert

De bloem stond tussen de paarse bosanemonen, wat mooi contrasteerde met het geel.... Gemaakt tijdens de workshop Painting in Colors.

 

 

Painted with light -  Jan van Gastel

Vandaag was de Deel de Natuur workshop 'Paint in colors', in het prachtige Dr. J.P. Thijssepark in Amstelveen. Heel leuk en heel inspirerend. Dit is mijn eerste resultaat, met dank aan Brigitte en Loes.

 

 

Twee-bes - Joke Heusinkveld

De workshop Paint in Colors van Deel de Natuur heeft mij geleerd dat juist een onscherpe bloem in de voorgrond een mooi resultaat kan geven, met een kleinere scherpe bloem daarachter. Ik deed het juist altijd andersom. Ik wilde deze foto graag maken, met meewerkende kleuren in de achtergrond, en ben er blij mee.

 

 

                                                       Bostulp – Ria Groot Zevert

Een bostulp is een stinzenplant, we hadden nog geluk dat nog enkele bloemen er mooi bij stonden. Tijdens de workshop Paint in Colors in het bijzonder mooi Jac. Thijssepark in Amstelveen. Hier krijgt niet alleen de tulp de aandacht....

 

 

                                De eenbes die niet alleen is -  Petra van der Zande

Tijdens de workshop "Paint in Colors" geleerd om te kijken naar composities. Dit onder toeziend oog van Loes en Brigitte. Dit betekent wel dat er laag bij de grond gefotografeerd moet worden, door de vegetatie en veel priegelen. dit alles om te schilderen met licht en kleur. Dus op je buik.... Je moet er wel wat voor over hebben....!

 

 

                                                     Bosanemoon – Ria Groot Zevert

De workshop "paint in colors" was voor mij een leerzame morgen. Zo fijn om nu te weten welke omstandigheden je nodig hebt! Brigitte en Loes hadden alle geduld voor het geven van uitleg, fijne tips meegekregen! Dit bloemetje heb ik de ruimte gegeven, en erom heen 'geschilderd'.

 

 

                                          Gericht naar het licht – Joke Heusinkveld

Vanmorgen kreeg ik van iemand het mooiste compliment dat ik kon krijgen bij deze foto: "Het lijkt wel geschilderd". En dat was nou juist de bedoeling tijdens de workshop Paint in Colors van Deel de Natuur. Dankjewel voor alle tips Brigitte en Loes.

 

 

Eenbes - Jan van Gastel

Ik had deze plant nooit eerder gezien. in het Thijssepark stonden er veel. Foto gemaakt tijdens de workshop 'Paint in colors'.

 

 

Bostulp - Sip Liewes

Gedurende de leerzame en gezellige Workshop: Paint in Colors kwam ik deze bijzondere tulp tegen. Het is de enige wilde tulp in Nederland, de Bostulp (Tulipa Sylvestris). Omdat we allemaal lekker creatief bezig waren, heb ik geprobeerd om met een Lensbaby Sweet 50 hiervan een leuke foto te maken. Volledig buiten mijn comfortzone ben ik toch niet ontevreden.

 

 

                                               Boshyacint - Ria Groot Zevert

Tijdens de workshop 'paint in colors' gegeven door Brigitte en Loes, heb ik fijne tips gekregen. Nu weet ik met welke omstandigheden je toch andere foto's kunt maken. Voor mij een leerzame morgen, bedankt allebei voor jullie inbreng van de kennis!

 

 

 

Tot slot:  we blikken met veel plezier terug op een geslaagde workshop en we bedanken alle deelnemers voor hun motiverende en gezellige aanwezigheid.

 

 

Reacties

Geef een reactie