Home Landschap vzw DDN op het Lowland Photo Festival

DDN op het Lowland Photo Festival

 

Deel de Natuur op het Lowland Photo Festival!

 

In het weekend van 10 en 11 december 2022 waren Brigitte van Krimpen en Loes Belovics namens DDN present op het Lowland Photo Festival in Bornem - België, waar de dames beide dagen Deel de Natuur onder de aandacht mochten brengen.  Ze maken je graag deelgenoot van dit bijzondere weekend:

 

 

Al op vrijdagmiddag begon de voorpret:  het inrichten van onze stand op de beursvloer.  Heel blij waren we met het prachtige grote beeldscherm, waarop maar liefst meer dan 1600 fraaie beelden van DDN-fotografen gedurende het hele weekend doorlopend vertoond zullen worden.

 

Op zaterdagmorgen was het eerst tijd voor een ander hoogtepunt!  Brigitte had de eer om als enige vrouwelijke spreker de aftrap van alle lezingen in de schouwburg te mogen geven met haar presentatie "Nature as art".

Ze volbracht dat met verve en werd beloond met een flink applaus en geweldig mooie complimenten.  Wat een feest, en ze was nog jarig ook! 

 

foto Adriaan Devillé

 

 

foto Loes Belovics

 

 

foto Jowan Iven

 

 

foto Adriaan Devillé

 

 

foto Adriaan Devillé

 

Terwijl wij de dag op de beurs doorbrachten om daar belangstellenden te informeren over Deel de Natuur, was er in de pauze van de lezingen de spannende uitslag van de Lowland Photo Contest.  

Twee actieve Deel de Natuur gebruikers vielen daarbij in de prijzen!

 

 

Categorie Wolven van de Lage Landen - Bas Oosterom - Runner up

 

 

Categorie Abstract - Ronald van Dijk - Highly commended

 

Bas en Ronald,  van harte gefeliciteerd met deze welverdiende finaleplaatsen, Deel de Natuur is trots op jullie!

 

 

 

Ook op zondag waren we present op de beurs, waar we wederom de bezoekers informeerden, maar o.a. ook enkele portfolio's bespraken, bekenden ontmoetten en kennis maakten met onze Zuiderburen die geïnteresseerd waren in Deel de Natuur.

Maar dat was niet alles,  tijdens de middagpauze brachten we in de schouwburg een presentatie over Deel de Natuur:

 

 

 

 

 

foto's Jan Linskens

 

In vogelvlucht presenteerden we onze website Deeldenatuur.nl en natuurlijk introduceerden we het Team van Deel de Natuur aan de bezoekers met een  mooie selectie van hun fotowerk. Hier enkele beelden,  v.l.n.r.

Leo Vogelenzang, Nel Talen, Ronald Bergkamp, Nieske Siepel, Elbert Jan Achterberg, Ronald van Dijk, Brigitte van Krimpen en Loes Belovics.

 

foto Jan Linskens

 

Vervolgens betraden de DDN-fotografen Jenny Maes, Leo Deknatel en Jowan Iven het podium. Na een voorstelronde vergezeld van enkele van hun prachtige foto's gingen we in gesprek over onze gezamenlijke passie Natuurfotografie en natuurlijk ook over Deel de Natuur.

 

 

foto Jan Linskens

 

Met Jenny Maes spraken we o.a. over hoe zij als Vlaamse bij Deel de Natuur is gekomen, over haar passie voor bloemen en over hoe zij de feedback van Deel de Natuur ervaart.

 

 

foto Jan Linskens

 

Jowan Iven vertelde over zijn passie voor bomen,  we vroegen hem wat hij vindt van onze rubriek Make-over waar hij meerdere keren zijn talent voor fotobewerking liet zien. En hoe komt hij aan die vaardigheid?

 

 

foto Jan Linskens

 

Leo Deknatel is vooral macrofotograaf, maar we zien ook ander fraai werk van hem voorbij komen.  Als wat voor fotograaf zou hij zichzelf willen omschrijven?  En hoe zit het met zijn prachtige foto van de highkey lepelaar die wij afgelopen zomer groot aan de muur aantroffen in een B&B in Groningen?

 

Tot slot draaiden we de boel om en kregen wij de vragen op ons afgevuurd:  Hoe is Deel de Natuur eigenlijk ontstaan, hebben jullie nog plannen om functionaliteiten van de site uit te breiden en hoe zien jullie de toekomst voor DDN?  

Allemaal vragen waar wij, Jenny, Leo en Jowan,  én de bezoekers in de zaal nu het antwoord op weten!

 

We blikken terug op een fantastisch weekend,  met veel dank aan Aagje de Doncker van Landschap VZW die dit voor ons mogelijk maakte.

 

 

 

 

 

 

Reacties

  1. Jullie passie voor DDN was goed voelbaar. Dit was een fantastische reclame voor DeeldeNatuur. Bijzonder dat ik daar een steentje aan mocht bijdragen.
    Het was leuk om te doen.

  2. Ontzettend mooi om dit verslag te lezen, wat jullie hebben gepresteerd op Lowland en zo te zien een goed inzicht geeft wat Deeldenatuur inhoudelijk te bieden heeft.

Geef een reactie