Home Verslag Workshop Moving and more - Fresh green

Verslag Workshop Moving and more - Fresh green

 

Verslag Workshop Moving and more - Fresh green 

11 mei 2024

 

Het prachtige en statige landgoed Clingendael was wederom de locatie voor de workshop "Moving and More" Dit keer voor de voorjaarseditie  "Fresh Green".

De titel van de workshop verklapt het al, we gingen met bewust bewegen (ICM)  en meer(voudige) belichting aan de slag.

Beide krachtige creatieve tools om je foto zeggingskracht, schilderachtigheid en een eigen signatuur mee te geven.

Na een voorstelrondje met koffie / thee en de inmiddels welbekende DDN stroopwafel, werden beide technieken door Brigitte van Krimpen aan de hand van voorbeeldfoto's en lesmateriaal uitgelegd en gingen de deelnemers aan de slag met persoonlijke begeleiding.

De deelnemers laten zoals gebruikelijk weer hun mooiste resultaten zien en geven daarbij veelal een impressie van de dag, we delen ze graag in dit verslag.

 

 

 

 

Het 3e oog - Richard Kalkman

Door Brigitte werd tijdens de ws Moving en More allerlei meervoudige belichtings technieken aangereikt. Waaronder het maken van een caleidoscopisch beeld. Aangezien mijn camera deze mogelijkheid niet heeft was ik aangewezen op photoshop. Wat voor mij een fijne ontdekkingstocht was om meervoudige belichting te ervaren. Het beeld is in PS opgebouwd uit 5 beelden waarna de overvloeimodi donker is toegepast. Wederom een leerzame en gezellige dag.

 

Moving and more - Nieske Siepel

Gisteren een workshop gevolgd: "Moving and more" We werden ontvangen door Brigitte met een kopje koffie/thee en de bekende stroopwafel op de parkeerplaats bij de ingang van Landgoed Clingendael. Mooie workshop, veel geleerd van Brigitte die aan de hand van voorbeeld foto's ons e.e.a perfect uitlegde, complimenten voor haar. Gezellige dag gehad, hartstikke mooi weer Lekker foto's kunnen maken door de verschillende technieken toe te passen in gezelschap van leuke mede fotografen.

 

Pep Ventosa - Nieske Siepel

Foto gemaakt met de Pep ventosa techniek die we geoefend hebben tijdens de Workshop Moving and More van Brigitte van Krimpen. 

 

Creatief - Marga Ronhaar

Gisteren de workshop bijgewoond van Deeldenatuur op Landgoed Clingendael "Moving and more - Fresh green". Als je iets meer wilt weten over meervoudige belichting en ICM is deze workshop een echte aanrader. Het landgoed met zijn bomen en bruggetje nodigt uit om moving en meervoudige belichting toe te passen, Fresh green heb ik omgezet in zwart-wit waardoor een wat vervreemd landschap ontstaat. 

 

Hoge bomen vangen veel wind - Marga Ronhaar

Afgelopen zaterdag de workshop bij gewoond van Deeldenatuur op Landgoed Clingendael "Moving and more - Fresh green". Kaleidoscoop hoe pas je dat toe, vanaf het statief een apart beeld gecreëerd van bomentoppen, dit is het resultaat. 

 

Pep Ventosa - Geertje Ouwehand

Afgelopen zaterdag een workshop over moving en more fresh green. De ontvangst door Brigitte was fantastisch met koffie en koek. Haar uitleg was heel goed en er werd niet gelet op de tijd. Het was een leuke kleine groep dus voor iedereen was heel veel aandacht. Nu nog veel oefenen om tot betere resultaten te komen

 

Caleidoscoop - Geertje Ouwehand

Afgelopen zaterdag had ik een workshop met als onderwerp moving en more. Het was voor mij de eerste keer en Brigitte bracht heel veel van haar kennis aan ons over. Ze hielp je ook met de instellingen als je daar moeite mee had. Na het bekijken van mijn foto's zag ik nog heel wat fouten, waar ik beter op moet letten. Dus goed blijven oefenen dan komt het volgens mij wel goed.

 

Boslaan ICM - Petra Kilwinger

Gisteren, zaterdag 11 mei jl heb ik deelgenomen aan de workshop Moving and more - Fresh Green op landgoed Clingendael in Den Haag. Het was mijn eerste kennismaking met DDN. Na ontvangst, kennismaking en uitleg door Brigitte gingen we aan de slag met de opdrachten en voor mij veelal nieuwe technieken met meervoudige belichting. Ik vond het een leuke, maar ook moeilijke uitdaging. Dankjewel Brigitte en mede cursisten voor de gezellige, leerzame dag!

 

Boom Pep Ventosa - Petra Kilwinger

Een van de technieken die we gisteren bij de workshop Moving and More - Fresh Green leerde is 'Pepventosa'. Brigitte gaf ons uitleg over de techniek aan de hand van door haar gemaakte foto's van deze techniek. Daarna mochten we weer zelf met deze techniek met een boom aan de slag en gaf Brigitte ons aanwijzingen. Ik vond het moeilijk, het beeld dat na 9 beelden samengevoegd werd leek niet op een boom. Na de tip om het eerst met 6 beelden is het uiteindelijk gelukt. Bedankt Brigitte!

 

Intimiteit - Marga Ronhaar

Afgelopen zaterdag de workshop bij gewoond van Deeldenatuur op Landgoed Clingendael "Moving and more - Fresh green". De opdracht ga met ICM aan de slag, dat wil zeggen beweeg je camera en dat kan je heel goed doen o.a. bij bomen zodat je een apart effect creëert. 

 

Meervoudige belichting - Nieske Siepel

Mvb gemaakt tijdens de Workshop "Moving and More" Dit was het startpunt van de Workshop. Na een uitleg van Brigitte met de groep aan de slag gegaan om deze foto dromerig vast te leggen, wat vond ik nog helemaal niet zo makkelijk was. Door veel te oefenen hoop ik dit onderdeel wat onder de knie te krijgen, nogmaals bedankt Brigitte, ik vond het super. 

 

Caleidoscoop - Nieske Siepel

Caleidoscoop gemaakt goede uitleg gehad van Brigitte tijdens de workshop "Moving and More". Foto's over elkaar gelegd  in PS bewerkt met overvloei modus donker

 

Aan het water - Nieske Siepel

Onderwerp van de workshop Moving and More was Pep Ventosa. Hier 8 foto's gebruikt en met overlay in de camera samengevoegd. Daarna een beetje bewerkt in PS, rechtzetten, histogram aanpassen en het gras wat aangepast.

 

 

 

Ik dank alle deelnemers hartelijk voor jullie enthousiasme. Zowel tijdens de workshop als voor de fijne complimenten die jullie bij je gepubliceerde foto's hebben geplaatst  - Brigitte

 

 

Reacties

Geef een reactie