Home VNF NW Overijssel & Flevoland

VNF NW Overijssel & Flevoland

  

logo

VNF Noord-West Overijssel & Flevoland is een vereniging van (hobby) natuurfotografen uit de regio en met zo’n 45 leden. Zij delen de liefde voor de natuur en de passie om dat met hun camera vast te leggen. De club is opgericht in 17 mei 1987 en bestaat dus al zo’n 30 jaar. De leden van deze vereniging houden zich voornamelijk bezig met het fotograferen in en van de natuur. Op de derde dinsdag van de maand komen zij bijeen in Zalencentrum De Leuke Hanzestad in Kampen om foto’s die door leden zijn gemaakt te bekijken, of om naar een presentatie van een van de leden te kijken of om te kijken naar een lezing van een externe natuurfotograaf. Op deze manier houden zij contact met elkaar en wisselen ervaringen uit over alles wat met de hobby te maken heeft. Regelmatig worden er ook excursies georganiseerd naar boeiende natuurgebieden waar je de gelegenheid krijgt om van al wat daar leeft en groeit foto’s te maken. Acht tot tien maal per jaar worden door een vaste commissie excursies georganiseerd naar fotografisch belangwekkende natuurgebieden. Doelen van deze excursies zijn: 

  • het versterken van de onderlinge band
  • het uitwisselen van ideeën over het hoe en wat van het maken en bewerken van beelden
  • het leren kennen van fotografisch gezien mooie plekjes

Het is de bedoeling dat in de loop van een jaar alle facetten van de natuurfotografie -landschap, vogels, zoogdieren, macrofotografie (insecten, zoals libellen en vlinders), bloemen en planten, paddenstoelen enz. aan bod komen. Aan het einde van het jaar wordt er een fotowedstrijd georganiseerd rond een aantal vaste thema’s en een jaarthema. Dit jaarthema wordt vastgesteld op de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. 

De vaste thema’s zijn bekend zodat de leden daar het jaar door rekening mee kunnen houden. De ingezonden foto’s rond de vaste thema’s worden beoordeeld door een externe fotograaf en op de laatste clubavond van het jaar besproken. Waarbij er per thema een 1e, 2e en 3e  prijs worden toegekend. De winnaar van het jaarthema wordt door de leden zelf gekozen en komt in het bezit van een wisselbeker. We noemen onszelf een Vereniging van Natuurfotografen. Iedereen kan daar lid van worden, of je nu aan het begin staat van deze hobby of reeds een geroutineerde natuurfotograaf bent. We heten je graag welkom op een van onze clubavonden.

 Hieronder volgen een aantal foto’s van leden die gemaakt zijn tijdens een van de excursies: 

 

Aalt van Tongeren - opvoeding

Aalt-van-Tongeren: opvoeding   

 

Annie Keizer - op de kop

Annie-Keizer: op-de-kop   

 

Beverley Brouwer - Kunstzinnig Spin

Beverley-Brouwer: Kunstzinnig-Spin   

 

Freek Veldman - Juffers

Freek-Veldman: Juffers   

 

Gonny Sleurink - Zonnedauw

Gonny-Sleurink: Zonnedauw   

 

Henk Valk - Springende haas

Henk-Valk: Springende-haas   

 

Roel Hoeve - Plukkende boomvalk

Roel-Hoeve: Plukkende-boomvalk   

 

Ton Valk -Riet- Zwart_Wit

Ton Valk -Riet: Zwart_Wit   

 

Frank van Middelkoop - reebok_1631x1080

Frank-van-Middelkoop: reebok   

 

Eric Tempelaars -Dreigende Bui Oost Groningen_1620x1080

Eric-Tempelaars: Dreigende-Bui-Oost-Groningen   

 

Carolina Roepers - Bosannemoon 2016_Zwart wit_1620x1080

Carolina-Roepers: Bosannemoon-2016_Zwart-wit   

 

Anton Sollie - kruislings_1620x1080

Anton-Sollie: kruislings   

 

Reacties

Geef een reactie