Home Dushi Curaçao

Dushi Curaçao

 

Dushi Curaçao

door Ronald Bergkamp

 

De titel lag voor de hand. Zowel dushi als Curaçao staan in letters groot vlakbij Willemstad. Heel veel toeristen maken hier graag een selfie voor het thuisfront.

Voor de bewoners van Curaçao heeft het woord dushi 5 betekenissen. Te weten, Schatje, lekker, mooi, sexy en lief. De variant mooi is zeker van toepassing op de natuur, mensen en het eiland. 

Voor het eerst met Curaçao kennis gemaakt rondom onze 25ste trouwdag. Sindsdien elk jaar wel eenmaal naar dit zonovergoten en heerlijk relaxte vakantieland geweest.

 

Curaçao is niet al te groot en met een huurauto  kom je al snel overal. Voor de meeste mensen is het vooral een bestemming voor een zon/strandvakantie. Ik ben zelf niet zo van het stilzitten dus ga zoveel mogelijk op pad om te fotograferen.

Op het internet zijn vele interessante vogelspot-gebieden te vinden, maar overal op het eiland kun je de meest prachtige vogels en andere dieren tegenkomen.

Zo zat er dit jaar gedurende onze vakantie een visarend bij het hotel die daar zijn visplek had. Regelmatig nam hij een duik en nog vaker kwam hij overvliegen. Het enige waar ik mij als fotograaf druk om moest maken was de stand van de zon en de achtergrond.

 

Twee jaar terug ben ik voor het eerst een keer met Bird Watching Curaçao op stap geweest. 

Via Facebook kon ik mij opgeven om met hen een dag mee op pad te mogen. Tijdens die dag met een groep vogelspotters en fotografen drie fantastische vogelgebieden bezocht. Mensen van Bird Watching monitoren de vogels gedurende het gehele jaar op het eiland en kennen als geen ander de mooiste vogellocaties. Vanwege corona was dit de laatste 2 jaar en nu nog steeds, niet mogelijk.

Dit jaar ben ik, na contact te hebben gezocht, wederom met hen meegegaan naar een niet voor publiek toegankelijke locatie. Voelde mij vereerd omdat ze maar één iemand mee mochten nemen.

De dag begon vroeg om 06:00 uur en in het donker de eerste nachtzwaluwen geteld. In dit gebied van het ministerie gaan zij elke donderdag op pad om de vogels te monitoren. Die dag ruim meer dan 50 vogelsoorten mogen bekijken van zeer dichtbij. Ze waren niet allemaal te fotograferen maar ik heb enorm genoten.

 

Zelf besteed ik de meeste tijd aan het spotten en vastleggen van al de prachtige vogels op het eiland. De zonnige bestemming biedt echter genoeg andere kansen en mogelijkheden voor fotografen. Ook voor andere dieren, o.a. insecten, reptielen en voor het vastleggen van landschappen kun je hier prima uit de voeten. Al is het maar een schitterende zonsondergang, die je bijna elke dag krijgt voorgeschoteld.

 

Is het alleen maar mooi op Curaçao, nee natuurlijk niet. Ook hier, net als overal op de wereld, heb je criminaliteit en word je gewaarschuwd om goed op te letten en niet alleen naar bepaalde gebieden te gaan. Zelf heb ik het in al die jaren nog nooit meegemaakt, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Een ander probleem is het grote aantal zwerfhonden. Het zijn er echt veel. De meeste liggen vlak naast de weg en je kunt je voorstellen dat gaat vaak mis. Elke dag zie je weer opnieuw aangereden honden liggen. Dit biedt voor de natuur en fotograaf uiteraard weer kansen. De zwarte gieren zijn niet de enige vuilnismannen.

 

Ik wilde graag mijn natuur “Dushi Curaçao” met jullie delen.

 

Uitzicht Christoffelpark

 

 

Amerikaanse Fregatvogel - vrouw

 

 

Visarend

 

 

Gestreepte Anolis

 

 

Blauwstaartsmaragdkolibrie

 

 

Watervogels

 

Amerikaanse steltkluut

 

Zuidelijke Caracara

 

 

Bruine Pelikaan

 

 

                                                                                          Witbuikreiger

 

 

Koningsstern

 

 

Zonsondergang Sint Michel baai

 

Wil jij ook  'jouw natuur' met ons delen?  

Klik dan even door naar deze introductie van "Deel jouw Natuur" voor meer informatie, je bijdrage is welkom!

 

Neem ook eens een kijkje bij de eerdere bijdragen aan deze rubriek, heel inspirerend!

Rubrieken/Deel jouw Natuur

 

Reacties

  1. Mooie plek Ronald, daar kun jij je fotohart helemaal de ruimte geven.
    Niks voor mij, ben ook een keertje naar Corfu geweest en die zwerfhonden vind ik verschrikkelijk...dus niet
    voor mij, ik kan daar niet tegen.
    Maar wel een mooie plek voor vogels, landschappen en macro's
    Dank je voor het delen en je verhaal en foto's Ronald.

  2. Zo te zien en te lezen heb je daar echt genoten en je hebt je fotografische kansen daarbij goed benut, heerlijk om hier met je mee te mogen genieten!

Geef een reactie