Home Thema van de maand maart - Zilt & Zo

Thema van de maand maart - Zilt & Zo

 

Thema van de maand maart - Zilt & Zo

 

Het woord ‘Zilt’  betekent zoutachtig en is een term voor een geur- of smaakindruk die zeer fris is en haast iets zoutig.  Dit komt  o.a. voor bij zeer frisse witte wijnen zoals Muscadet en Soave.  

Maar er is ook ‘Het zilte nat van de zee’,  iets wat je direct ruikt en voelt wanneer je aan de kust bent, dat maakt een dag aan zee altijd zo uniek.  

In de maand maart is het relatief rustig aan onze kust, dus een uitgelezen moment om hier met je camera aan de slag te gaan, de mogelijkheden zijn legio!

 

Je denkt wellicht het eerst aan een schitterende zonsondergang, dat is natuurlijk ook altijd genieten, maar er is veel meer:    

Schuim, schelpen, kwallen,  krabbetjes, zeewier, zeesterren, zandstructuren, alles ligt aan je voeten…  maar pas wel op dat je eigen voetstappen je compositie niet bederven!

Kijk ook omhoog, nergens anders heb je een vrijer zicht op dreigende wolkenluchten en aanstormende buien.  

Boven je hoofd vliegen bovendien talrijke meeuwen,  ze lenen zich goed voor high key  en je kunt  de beweging  goed zichtbaar maken door langere sluitertijden te gebruiken.

Door wind en getijden zijn zee en strand altijd in beweging.  Speel met die  beweging:  de golven lenen zich ook uitstekend voor het werken met langere sluitertijden. 

Door het vele licht zal je hier soms wel een grijsfilter voor nodig hebben. De embryonale duinvorming  (duintjes in wording) en  de eerste duinenrij met het wuivende helmgras zijn een eldorado voor landschapsfotografen.

De macroliefhebber kan bij wat oudere helmgras de mooie Duinfranjehoedjes vinden.

 

Ga dus in maart naar de kust!  Voel de zilte zeewind in je haren,  snuif de ziltige lucht diep in,  geniet en maak je mooiste platen voor het thema “Zilt & Zo”.

 

We willen bij dit thema dicht bij huis blijven en ons dus beperken tot ‘onze eigen kust’  oftewel de zandstranden van de Nederlandse kust en voor onze Belgische gebruikers natuurlijk ook de kustlijn van onze zuiderburen.

Natuurlijk zijn ook foto’s uit je archief weer welkom. Om mee te doen kies je bij het uploaden van je foto voor Categorie 01 – Thema van de maand

We zijn weer benieuwd naar jullie inzendingen voor dit nieuwe thema. Hieronder kun je nog wat inspiratie opdoen:

 

                                                                              Zandboom - Nel Talen

 

Duinfranjehoed - Arjo van Dijk

 

Structuren in het zand - Loes Belovics

 

In beweging - Doris Henriquez

 

Schuim - Loes Belovics

 

Gewone zeester - Loes Belovics

 

Zeewier - Loes Belovics

 

Dynamisch - Loes Belovics

 

Flying home - Brigitte van Krimpen

 

Drieteenstrandlopers - Mathijs Frenken

 

In beweging - Loes Belovics

 

Lijnenspel - Cor Bak

 

Zen - Sandra Kuijvenhoven

 

Na afloop van de maand wordt de winnaar bepaald door het geven van stemmen/duimpjes.  

De winnende foto krijgt een plekje in de spotlights en extra aandacht op Facebook en Instagram én maakt kans op een mooie prijs! 

Uit de winnaars van de maandthema’s wordt namelijk een overall winnaar gekozen

 

Reacties

Geef een reactie