Home Verslag DDN Workshop - Bosfotografie Klassiek & Creatief

Verslag DDN Workshop - Bosfotografie Klassiek & Creatief

 

Verslag DDN Workshop - Bosfotografie Klassiek & Creatief

 

Voor het eerst stond er een workshop op de agenda van Deel de Natuur. Brigitte van Krimpen verzorgde deze primeur en ging op donderdag 11 en vrijdag 12 november jl met telkens een kleine groep deelnemers het prachtige Speulderbos in om hen in te wijden in een speciale tak binnen de natuurfotografie,  namelijk bosfotografie, zowel op klassieke wijze als met creatieve technieken.  

Na de gebruikelijke koffie, thee en koek, een korte inleiding en de eerste tips over o.a. camera instellingen gingen we het herfstbos is, waar de kleuren ons al toe lonkten.  Op diverse plekken werden bepaalde mogelijkheden, het leren kijken  en diverse technieken uitgebreid toegelicht, die ter plaatse door iedereen enthousiast werden uitgeprobeerd, onder supervisie en met aanvullende adviezen van 'Juf Brigitte'.

 

 

Uiteraard waren we heel benieuwd naar de resultaten van de deelnemers én wilden we graag weten hoe zij deze eerste DDN-Workshop hebben ervaren,  we delen hier met plezier hun fraaie foto's én fijne reacties!

 

Bosflitsen - Cor Bak

Op 11 november jl. een leerzame foto workshopdag gevolgd bij Deel de Natuur. Onder leiding van Brigitte hebben we in het prachtige Speulderbos landschapsfoto's gemaakt en enkele creatieve mogelijkheden uitgeprobeerd. Het maandthema sprookjesbos heb ik op een creatieve wijze geprobeerd vast te leggen. Deze upload is de groene versie, Ik heb de foto ook nog omgezet in zwart en wit wat ook een mooi effect geeft.

 

Gouden tunnel - Cor Bak

Deze foto is gemaakt tijdens de workshop bosfotografie in het Speulderbos. Gekozen voor een donkere voorgrond bij het belichten om zo diepte te krijgen naar het licht in de achtergrond

 

                                  Laatste herfstblaadjes - Tineke van Persie

Tijdens een gezellige en zeer leerzame workshop Creatieve bosfotografie van Brigitte van Krimpen, deze foto gemaakt met de Helios lens zonder tussenring. meestal heb ik een tussenring erbij. Maar na een tip van Loes heb ik het eens zonder de tussenring een foto gemaakt en zie hier het resultaat.

 

Going down - Tineke van Persie

Tijdens de workshop Creatieve bosfotografie in het Speulderbos bezig geweest met meervoudige belichting. Hier een onscherpe en scherpe opnames samengevoegd.

 

Herfstkleuren - Mariëlle de Valk

Verleden week een super leuke workshop creatieve bosfotografie gehad van Brigitte van Krimpen. Na haar enthousiaste uitleg heb ik me heerlijk kunnen uitleven in deze techniek.

 

Zie de zon schijnt door de bomen .... een mooie fotografie dag is gekomen....  - Rob Wouterson

Op 12 november weer een hele leuke DDN-Fotoworkshop beleefd, die goed verzorgd was door Brigitte (de juf, hihi) en haar "assistente" Loes. Weer wat handige "kijktips" van Brigitte gekregen om mooie composities te maken in dit bos. Dus weer waardevolle dingen geleerd, om mijn fotografievaardigheden te verbeteren en verder te groeien. Zo'n workshop is een prachtig initiatief en zou zeggen: "Op naar de volgende DDN-Fotoworkshop"

 

                                Op zoek naar dansende bomen - Jet Verstegen

Donderdag 11 november gingen Yvonne en ik een workshop volgen bij DDN. Brigitte ging deze dag verzorgen in het Speulderbos ook wel het bos van de dansende bomen genoemd. Helaas geen mist dus een uitdaging om tussen al die bomen toch het bos te zien, niet een makkelijke opgave. Deze plek was ik normaliter voorbij gelopen maar Brigitte overtuigde mij dat ik hier echt wel iets van kon maken. En hier dan het resultaat waar ik toch best blij mee ben, lekker met witbalans gespeeld. Veel dank Brigitte 

 

                                                                       Treetops - Anne-Marie de Gier

Zo leuk om ook eens creatieve vaardigheden te leren. Dank je wel Brigitte, ik heb genoten. Meerdere foto's in Photoshop samengevoegd. 

 

Herfst in Speulderbos - Jet Verstegen

Tijdens de workshop van DDN onder leiding van Brigitte , kwamen we op mooie plekjes in het Speulderbos Het was een erg gezellige, mooie en vooral leerzame dag. Het enthousiasme waarmee Brigitte de workshop leidde werkte aanstekelijk. Via haar tablet liet ze prachtige voorbeeldfoto's zien. Een belangrijk les was om vooral evenwicht in je foto te krijgen wat niet makkelijk is in dit best chaotische bos. Brigitte en Loes bedankt voor deze te gekke dag, ik heb genoten!

 

                                                   Bewogen - Yvonne Vergouwe

Tijdens de workshop van Brigitte in het Speulderbos ook even aandacht gehad voor ICM. Altijd leuk om te kijken wat hier allemaal mogelijk mee is. Alles weer geprobeerd en deze was voor mij het meest geslaagd. Het was een leerzame en gezellige dag. Dank je wel Brigitte. 

 

                                       Herfst in het Speulderbos - Petra van der Zande 

Bosfotografie? Iets voor mij? Toch maar uit mijn comfortzone! Onder leiding van Brigitte moet er toch wel iets fatsoenlijks uitkomen? Maar dan komt het: Opname moet in evenwicht zijn, stapje naar links, stapje naar rechts, bomen mogen niet aan elkaar kleven..... Het is toch moeilijker dan ik dacht, leren kijken is de truck! Deze foto heb ik iets bewerkt om een wat dromeriger achtergrond te krijgen.

 

                                           Speulderbos - Jacqueline Gerhardt

Deze foto heb ik gemaakt tijdens de workshop Bosfotografie van Brigitte. Zij bracht ons naar diverse mooie plekjes in het bos, alwaar we de nodige tips en tricks kregen om tot een goede compositie te komen. Ook de diverse creatieve mogelijkheden kwamen ruimschoots aan bod. Het was een leuke, gezellige en leerzame dag! In het nabewerken ben ik geen kei, maar met het "Thema van de Maand" in gedachte heb ik geprobeerd er wat van te maken. 

 

Herfstkleuren - Yvonne Vergouwe

Het was een mooie dag om de workshop te volgen van Deel de Natuur. Op deze foto weinig dansende bomen waar Speulderbos zo bekend om is, maar een paar dode takken.

 

ICM in het Speulderbos - Loes Belovics

Als mede-organisator was ik beide Workshopdagen present in het Speulderbos, maar op één dag was ik ook deelnemer aan de workshop, want van bosfotografie had ik nog maar weinig kaas gegeten en die creatieve technieken waren aan mij eigenlijk nooit zo besteed. Maar onder de bezielende begeleiding van Brigitte heb ik me toch eens aan de ICM gewaagd! Dank zij goede uitleg en geduldig én onder veel hilariteit lekker oefenen kwam er zelfs een beeld tot stand dat ik toch best wel gaaf vind ;-)

 

Speuld revisited - Brigitte van Krimpen

Op 11 en 12 november heb ik voor Deel de Natuur een workshop klassieke- en creatieve bosfotografie gegeven aan een enthousiaste groep fotografen. Het was genieten om samen dit mooie sprookjesbos te ontdekken en ik  was natuurlijk heel benieuwd naar al jullie mooie resultaten. Zelf heb ik die dagen zo goed als niet gefotografeerd, maar dit moment moest toch wel even op de plaat. Dit fraaie licht duurde hooguit 10 minuten en daarna was het weer bewolkt. 

 

De lovende reacties van de deelnemers spreken voor zich, zij vonden de workshop leerzaam en gezellig, zeer geslaagd.  We vroegen hen na afloop een enquêteformulier in te vullen en ook hier zagen we een positieve uitkomst en veel waardering. Deel de Natuur is trots op de wijze waarop Brigitte met veel kennis, enthousiasme en betrokkenheid deze workshops heeft gegeven, onze dikke complimenten! En op naar de volgende workshops.....

 

Tot slot nog enkele actieplaatjes in het mooie Speulderbos:

 

 

 

 

Reacties

  1. Mooi hoe iedere deelnemer weer een andere kijk op dezelfde locatie laat zien. Leuk ook de "actie-foto's" erbij ;)
    Ik ben benieuwd naar de volgende workshop!

    M.vr.gr. Jacqueline.

Geef een reactie