Home Verslag DDN Workshop - Spring in pastels

Verslag DDN Workshop - Spring in pastels

 

Verslag DDN Workshop - Spring in pastels

8 april 2022

 

De maand maart was zonovergoten, alle voorjaarsbloeiers verschenen al vroeg. Toen sloeg het weer om en kregen we op 1 april een pak sneeuw!  Om vervolgens van de winter in de herfst te belanden met veel regen en wind. We hielden ons hart vast voor de geplande workshop op 8 april, wil het weer meewerken? En, ook  niet onbelangrijk,  staan de bloemen er nog wel goed bij?

We hadden ons geen zorgen hoeven maken, als bij toverslag was die vrijdag de wind gaan liggen, kwam het voorjaarszonnetje tevoorschijn, de bosanemoontjes openden hun bloemen en het Landgoed Poelgeest was weer één grote bloemenzee,  het eldorado voor de fotograaf!

Om 9 uur verwelkomden we 8 blije deelnemers, want ook zij hadden de weersvoorspellingen uiteraard gevolgd,  na kennismaking onder het genot van koffie, thee en wat lekkers  gingen we het park in. Daar gaven we een inleiding over pastel en hoe je daarmee mooie effecten in je foto's kunt krijgen, waarna iedereen enthousiast en met veel individuele begeleiding aan de slag ging.

De deelnemers laten zoals gebruikelijk weer hun mooiste resultaten zien en geven daarbij veelal een impressie van de dag, we delen ze graag in dit verslag.

 

 

 

 

                                                   Marjo Snellenburg

Vrijdag een super gezellige workshop "Spring in Pastels" gehad onder vakkundige begeleiding van Brigitte en Loes op het prachtige landgoed Oud Poelgeest in Oegstgeest. De weergoden waren ons welgezind! Het licht werkte mee om er een mooie pastelfoto van te maken. Het was een zeer geslaagde dag! Bedankt voor deze gezellige dag! 

 

 

                                                          Tineke van Persie

Ook deze tijdens de workshop gemaakt. Na de adviezen van Brigitte en Loes zoekende naar de juiste compositie om deze 2 soft in beeld te brengen. Viel niet mee, Heb de foto ook wat bijgesneden. het was ook een stukje waar de zon een spelletje speelde door ineens er fel op te schijnen door vlak erna weer achter de wolken te verdwijnen. Dus was spelen met de belichting en op het juiste moment af te drukken.

 

 

Evert Jan Kieft

Wat een geluk om na zoveel dagen met slecht weer een prachtige dag te hebben tijdens de workshop ... tips, experimenteren , en zo steeds weer wat verder komen. Ooit wordt het nog wat :-) 

 

 

Marry van der Geest

De opdracht was spring in pastels, nou volgens mij is dat wel gelukt.

 

 

Tineke van Persie

Ook deze is tijdens de workshop gemaakt. Heb hem van onderen en rechts wel gecropt, om uiteindelijk een mooier beeld te krijgen. Achter de computer zag ik dat het leek of de ene Bosanemoon de andere vasthoudt. 

 

 

                                                               Cor Bak

De schietgebedjes van Brigitte en Loes waren niet voor niets geweest. Na een week van regen en wind was het vrijdag 8 april gelukkig droog en brak de zon af en toe door. Een mooie dag voor de fotoworkshop "Spring in pastels" in Oegstgeest. Met de kundige tips van Brigitte en Loes eindelijk een paar mooie macro bloemenfoto's die mij aanspreken. Loes en Brigitte bedankt weer voor jullie enthousiasme, tips en organisatie. 

 

 

                                                                     Cor Bak

Deze foto is ook gemaakt tijdens de fotoworkshop "Spring in pastels". De kleuren spatten er in ieder geval van af toen deze bloem in de zon kwam te staan. 

 

 

Nienke Beintema

Macro is meer dan een bloem scherp in beeld te krijgen, maar hoe doe je dat precies? Een vraag die ik hoopte zou worden beantwoord op de workshop Spring in Pastel - en ik heb zoveel meer geleerd en heel veel inspiratie opgedaan. Nogmaals bedankt Brigitte en Loes! Deze foto sprong eruit voor mij omdat hij laat zien wat er mogelijk is als je het "alles moet scherp" los laat! 

 

 

Evert Jan Kieft

Voor deze workshop koos ik de "onscherpe" bloem altijd achter het eigenlijke onderwerp, na een tip tijdens deze workshop neem ik een bloem voor het onderwerp hiervoor. Wat een klein verschil lijkt, maakt veel meer uit dan ik had verwacht. Zo leer je elke keer weer iets. Bedankt voor de workshop, leerzame dag. 

 

 

Marjo Snellenburg

Tijdens de workshop "Spring in Pastels" op het prachtige landgoed Oud Poelgeest in Oegstgeest stonden er veel van deze mooie planten. Met de Helios-lens en 1 tussenring deze bloem gekozen om vast te leggen tussen de vele andere stinzenplanten. 

 

                                                          

                                                      Tineke van Persie

Tijdens de workshop ook om de Holwortel mooi in beeld te brengen. Ik heb er een aantal verschillende. Eentje in High key en deze waar nog net de kleuren van de achtergrond mee werken. Deze is wel gemaakt met je stukje vitrage Loes. Weer leuk om te experimenteren met van die simpele gadgets, die gewoon in je kast liggen. 

 

 

Tineke van Persie

Afgelopen vrijdag een zeer leerzame en mooie inspirerende dag gehad onder gezellige begeleiding van Brigitte en Loes. Dank voor de koffie en de vele adviezen. Bloemen zijn al mijn specialiteit en het liefst in softe tinten. Maar tijdens deze workshop weer een hoop goede adviezen gehad over compositie, belichting en welke gadgets je kan gebruiken om die mooie softe effecten te krijgen. Weer genoeg inspiratie. 

 

 

 

Tot slot: We mogen weer terugblikken op een geslaagde workshop, de weergoden werkten fantastisch mee, de bloemenpracht nodigde uit tot het maken van de mooiste pastels en last but not least:  De deelnemers waren enthousiast, gezellig, leergierig én tevreden!

 

Reacties

Geef een reactie