Home Welkom gastmoderatoren!

Welkom gastmoderatoren!

Nu we Deel de Natuur in een nieuw jasje hebben gestoken, en de snelheid vertigvoudigd is, leek het ons een leuk idee om enkele leden uit te nodigen om eens als gastmoderator mee draaien en zo een kijkje achter de schermen te nemen.

Want er gebeurt toch best wel heel wat voordat een foto gepubliceerd dan wel helaas afgewezen wordt. Natuurlijk heb je de héle goede foto’s, foto’s waar je als moderator altijd blij van wordt. Die zet je gelijk door, met een welverdiende mooie, lovende reactie. Dan heb je de net wat mindere foto’s, ook die zet je graag door, al dan niet vergezeld met een opmerking hoe de foto naar de mening van de moderator net nog wat optimaler gepresenteerd kan worden. En dan de twijfelfoto’s en de afkeur… beide zijn lastig. 

We hebben met elkaar afgesproken dat er altijd minimaal twee moderatoren die foto’s bekijken, en telkens moeten twee moderatoren het met elkaar eens zijn. Dus dat geeft nogal eens een discussie… En juist die discussie waarborgt de “eerlijkheid” want het is natuurlijk vanzelfsprekend dat ook de moderatoren allemaal hun eigen vakgebied hebben, en uiteraard ook hun eigen beleving.

Een afgewezen foto doet toch altijd een beetje (of veel) pijn bij de fotograaf, dat beseffen we heel goed en we proberen dan ook goed te onderbouwen waarom we de foto niet plaatsen. Wij hebben allemaal wel eens een foto afgekeurd gehad, en die weten we nog maar al te goed! En ook de verontwaardiging… dan het nadenken… nog eens kijken… en dan toch vaak de erkenning: het is natuurlijk allemaal spijkers op laag water zoeken, maar… misschien zit er toch wel een kern van waarheid in… 😊

Nu hebben we dus drie leden uitgenodigd om bij ons op visite te komen… als eerste Ronald Bergkamp, een zeer enthousiaste fotograaf die nog niet zo lang bezig is, maar afgelopen jaar een enorme progressie geboekt heeft in zijn fotografie. Als tweede kwam Kati van Helden bij ons, nog niet zo heel lang bij DDN, maar met een zeer uitgesproken manier van fotograferen en lekker experimenteel. En als derde is Nieske Siepel aan boord gekomen, zij fotografeert al langere tijd en is van alle fotografische markten thuis.

Ronald en Kati zijn al een paar weken bezig, Nieske is net begonnen… maar we heten ze allen natuurlijk van harte welkom in ons team en zijn benieuwd naar hun bevindingen…

Mocht één van jullie na het lezen van bovenstaande denken: Goh, dat lijkt me ook wel leuk! neem dan gerust eens contact met ons op via het contactformulier en laat ons weten waarom je dat leuk lijkt. Wie weet kunnen we dan ook jou in ons team begroeten als gastmoderator!

Reacties

Geef een reactie