Home Thema van de maand augustus - 50 tinten paars

Thema van de maand augustus - 50 tinten paars

 

Het thema van de maand augustus is "50 tinten paars"

 

De kleur paars wordt door de eeuwen heen veel in koningshuizen gebruikt. Paars wordt dan ook geassocieerd met luxe, stijl en rijkdom. Daarnaast is het een kleur die als spiritueel gezien wordt en die geassocieerd wordt met visie, waarheid en wijsheid. De kleur werkt opbeurend en kalmerend en kan creativiteit stimuleren. En dat alles voor de kleur die als laatste in het rijtje van de regenboog voorkomt.

De kleur die de meeste mensen paars zullen noemen ligt ergens tussen violet en magenta en is daarmee een extraspectrale kleur. Dit is een kleur die niet kan worden verkregen door het mengen van wit en monochromatisch licht. Het gaat dan om kleuren tussen rood en violet zoals karmozijn, bright rose, magenta, purper, en paars. Geen wonder dat we spreken van 50 tinten paars. In de praktijk zijn het er namelijk nog vele malen meer.

Paars komt in de natuur niet zoveel voor en wordt daarom ook wel eens als ‘kunstmatig’ gezien. Maar de combinatie van twee sterke kleuren maakt het een geliefde kleur, het koude van blauw en het warme van rood en daarom heel interessant voor ons als fotograaf.

In de natuur denk je natuurlijk al gauw aan de bloeiende heidevelden als weids landschap maar ook in macro van heel dichtbij, vandaar dit thema voor de maand augustus. 

Maar is er is meer te vinden. De overgang van het gouden naar het blauwe uurtje kan prachtige paarstinten voortbrengen, die telkens anders zijn.  Onder andere Distel, Lavendel en Kattenstaart staan nu in deze vorstelijke kleur in bloei. In het bijzondere kwel komen ook vaak prachtige paarse tinten voor.  Je kunt vast en zeker nog veel meer verzinnen.

Ook nu zijn de beelden uit je archief weer welkom.

Om mee te doen kies  je bij het uploaden van je foto voor Categorie 01 – Thema van de maand

 

We kijken er weer naar uit en geven je onderstaand nog wat inspiratie:

 

Bloeiende heide - Nel Talen

 

Air in flames - Ronald Bergkamp

 

Heath Atmosphere - Brigit van Mourik

 

Pimpelpaars - Dick van Egmond

 

Lavendel tot aan de horizon - Chris Hornung

 

Op zoek naar het licht - Jowan Iven 

 

50 tinten paars  - Kati van Helden

 

Een mistige ochtend - Nieske Siepel

 

Kleurrijk kwel - Jogchum Reitsma

 

De heide bloeit weer - Loes Belovics

 

Contradictions - Brigitte van Krimpen

 

Lila - Rob Belterman 

 

 

Na afloop van deze paars gekleurde maand augustus wordt de winnaar bepaald door het geven van stemmen/duimpjes.  

De winnende foto krijgt een plekje in de spotlights,  extra aandacht op Facebook en bij Kamera Express én maakt kans op een mooie prijs! 

Uit de winnaars van de maandthema’s wordt namelijk een overall winnaar gekozen!

 

 

Reacties

Geef een reactie