Home Opslaan in Jpg na update Photoshop 22.4.2 mei 2021

Opslaan in Jpg na update Photoshop 22.4.2 mei 2021

 

Digitale doka 11 - Opslaan in Jpg na update Photoshop 22.4.2 mei 2021

door Brigitte van Krimpen

 

Na de nieuwste update van Photoshop die gelanceerd werd in mei van dit jaar is er behoorlijk wat veranderd als je een bewerkte foto wilt opslaan als een gecomprimeerd bestand zoals bijvoorbeeld Jpg.

Toen ik de software had geopend was ik in eerste instantie behoorlijk verrast dat je bij - de tot nu toe standaard manier -  met de functie opslaan als nog maar de keuze had uit 4 extensies, in plaats van de tot nu toe gebruikelijke 15.  Tot mijn grote schrik zat ook het meest gebruikte Jpg er niet tussen. Ik dacht in eerste instantie dat er een bug in de update zat en heb deze weer verwijderd. Over dit “probleem” was ook geen enkele informatie te vinden bij Adobe op het internet. Het duurde een aantal weken voor deze informatie werd verstrekt en ik heb nu met een gerust hart mijn Photoshop geupdated naar versie 22.4.2.

Het blijkt geen bug te zijn, maar een behoorlijke verandering in hoe een file opgeslagen kan/moet worden.

Tot voor kort kon je een file opslaan als Jpg (en nog 14 andere extensies) met de optie:

Bestand > opslaan als 

Dit is echter volledig veranderd.

Als je nu kiest voor opslaan als heb je slechts 4 keuzes

Om op te slaan in andere extensies als bovenstaande 4 moet je na de update gebruik maken van de optie Bestand > kopie opslaan

 

Controleer wel even of de Jpeg opties allemaal goed ingesteld staan, deze zouden namelijk na de update versprongen kunnen zijn.

 

Reacties

Geef een reactie