Home Verslag DDN fotodag Siberische grondeekhoorns

Verslag DDN fotodag Siberische grondeekhoorns

 

Verslag DDN fotodag Siberische grondeekhoorns

15 oktober 2021

 

Op vrijdag 15 oktober gingen Brigitte van Krimpen en Loes Belovics met 10 deelnemers op pad om de Siberische grondeekhoorntjes te fotograferen.

 Toch wel spannend,  gaan deze leuke diertjes zich voldoende laten zien?  

 

 

We begonnen de ochtend met regen, maar iedereen had zijn of haar goede humeur meegebracht, koffie, thee en koek gingen er lekker in én.... het werd droog! 

Dus vol goede zin gingen we het bos in.  Al heel snel vonden we de snelle rakkertjes, best nog wel donker, iso omhoog en aan de slag!

 

 

Zoals gewoonlijk laten we de deelnemers weer aan het woord om hun ervaringen te delen:

 

Rob Wouterson

Weer een hele leuke DDN-fotodag, georganiseerd door Brigitte en Loes, gehad in Tilburg. Na een goede start met een lekker bakkie koffie, gingen we dan met de telelens op jacht naar de Siberische grondeekhoorns. Ondanks wat lichte regen in de ochtend, lieten deze kleine eekhoorntjes zich toch zien. 

 

Jantje Gras

Een hele mooie foto dag gehad in Tilburg. Deze was georganiseerd door Loes en Brigitte.  We zijn in het bos op zoek gegaan naar de Siberische grondeekhoorns. Dat was niet heel erg moeilijk, al snel zagen we de zeer kleine zeer vlugge grondeekhoorntjes. Het was genieten!

 

Eef Bos 

De eerste keer mee met DDN fotodag-Siberische grondeekhoorns. Na de goede ontvangst door Brigitte en Loes, op zoek naar deze eekhoorns. Gelukkig vonden we ze in ruime getale. Ze zijn klein, maar snel. Een goed plekje zoeken en dan maar afwachten. Ze zijn absoluut niet schuw, dus kun je ze dan van vrij dichtbij fotograferen. een geslaagde dag, zeker voor herhaling vatbaar.

 

                                                                                                          Gert van Eck

DDN Fotodag Siberische Grondeekhoorns fotograferen in het Wandelbos in Tilburg. Nooit eerder gedaan en best een uitdaging deze snelle rakkers te fotograferen. 

 

Cocky Anderson

Wat ben ik blij dat ik met m'n 300 mm dit kleine eekhoorntje toch nog vast heb kunnen leggen. Met veel dank aan Brigitte en Loes voor het organiseren van de fotodag waar ik deze foto heb gemaakt. Het was een leuke dag met een goede sfeer. Ik vind het toch altijd weer bijzonder hoe fotografen zich uren lang kunnen vermaken op een paar vierkante meter in het bos. De eekhoorntjes lieten zich overigens niet afschrikken door al die grote lenzen die op ze waren gericht.

 

                                                               Nieske Siepel

Vrijdag een hele mooie fotodag gehad,  georganiseerd door Loes en Brigitte. Wat een belevenis met zoveel kleine Siberische grondeekhoorntjes die razendsnel zijn.

 

Boele Siepel

Gezellige dag gehad met een DDN fotodag in het Wandelbos in Tilburg. Mooie foto's kunnen maken van een eekhoorntje dat telkens uit het holletje kwam en zich begon te wassen. Loes en Brigitte bedankt voor het organiseren.

 

Eef Bos 

Op de fotodag Siberische eekhoorns hadden we goed de gelegenheid om te spelen met de achtergrond. Donker, onderbelichten, lichte achtergrond, waardoor verschillende foto's kunnen worden gemaakt binnen een paar vierkante meter.

 

Brigitte van Krimpen

Wat was het genieten met al die kleine rakkers die behoorlijk snel zijn. Maar soms moet je ook een beetje geluk hebben en daar snel gebruik van maken. Het poseer moment was maar kort maar ik ben er blij mee.

 

Loes Belovics

Een van de leuke dingen van een gezamenlijke fotodag is dat tien deelnemers samen meer zien dan één. Zo ontdekte Boele aan het einde van de middag waar een van de diertjes telkens zijn gehamsterde voer in een holletje verstopte. Met overvolle wangzakken ging hij telkens onder de grond en als hij daarna weer boven kwam ging hij steevast eerst zijn snuitje schoonwassen. Vanuit mijn lage standpunt had ik daarbij heel eventjes het geluk van schitterend licht in de achtergrond, genieten! Bedankt Boele,  dat was een heerlijke afsluiting van een geslaagde dag!

 

 

 

 

Reacties

  1. Ziet eruit als een heel geslaagde fotodag! En wat een leuke serie foto's van deze fotogenieke diertjes! Ik ben er gisteren geweest en helaas niet één eekhoorntje gezien. Volgend jaar hopelijk nieuwe kansen.

Geef een reactie