Home Verslag DDN Fotodag - Strand Scheveningen

Verslag DDN Fotodag - Strand Scheveningen

 

Verslag DDN Fotodag Strand Scheveningen

18 februari 2023

 

Op zaterdag 18 februari hebben we met een kleine maar gezellige groep mensen de wind en de kou aan het strand van Scheveningen getrotseerd.

Er werd volop gefotografeerd en onderling werden er tips uitgewisseld over het gebruik van filters en en het toepassen van lange sluitertijden, een leuke uitdaging!

Door de hard wind waren er veel kitesurfers op het water, dus was het af en toe wachten tot ze voorbij gesurft waren om ze niet als schimmen  in beeld te krijgen, vooral als je met lange sluitertijden bezig was. 

Ondanks dat we helaas  geen mooie lucht te zien kregen bij zonsondergang, was het wachten op het moment dat de golfbrekers bij afnemend tij weer zichtbaar werden toch meer dan de moeite waard. Als grote zwarte padden kwamen ze tevoorschijn.

 

 

 

 

 

Als toefjes komen ze tevoorschijn! - Doris Henriquez

Afgelopen zaterdag 18 februari mocht ik, als gastvrouw, de eerste fotodag van dit jaar van DDN inluiden met een groepje enthousiaste fotografen die de kou en de wind aan het strand van Scheveningen hebben getrotseerd. Bij deze foto heb ik gebruik gemaakt van de Little stopper (6 stops) grijsfilter en lange sluitertijd en daarna in PS omgezet naar z/w.

 

 

Havenhoofd Scheveningen - Leo Deknatel

Met een aantal mensen op pad geweest naar het havenhoofd van Scheveningen. Het was vooral een leuke en gezellige dag. Het weer was hier en daar zeker een uitdaging. De harde wind deed aardig zijn best om het ongemakkelijk te maken.

 

 

Scheveningen - Leo Deknatel

Dagje op het strand met enkele leden.

 

 

Uitwaaien - Peter van Hengstum

Met een klein clubje deelnemers wezen uitwaaien aan de kust bij Scheveningen tijdens de fotodag.

 

 

De kracht van de zee - Rob Wouterson

Een opname met lange sluitertijd, om de kracht van het zeewater weer te geven.

 

 

Reflection - Rob Wouterson

En plots kwam er wat licht door het wolkendek. Een mooie gelegenheid om een plaatje te schieten van een reflectie in het natte zand.

 

 

Maanlandschap - Leo Deknatel

Op het strand van Scheveningen een poging gedaan om de indruk te wekken dat het om een maanlandschap gaat.

 

 

Pier Scheveningen - Doris Henriquez

 

 

Reacties

Geef een reactie